25 Ιουνίου 2013

Το Βήμα επικρίνει τη νέα κυβέρνηση: Δεν εμπνέει, ανέλαβαν ανειδίκευτοι, θα αποδειχθεί σύντομα το λάθος

Απογοητευτικό βρίσκει το νέο κυβερνητικό σχήμα η εφημερίδα το Βήμα και εκτιμά ότι η σύνθεσή της δυστυχώς δεν εμπνέει, ούτε πείθει. «Είναι προιόν κομματικών συμβιβασμών και αποτέλεσμα εσωτερικών διεργασιών στους κόλπους των δύο κομμάτων» γράφει η εφημερίδα σε υψηλούς τόνους.

«Η νέα κυβέρνηση που παρουσιάστηκε ανήμερα του Αγίου Πνεύματος δεν διακρίνεται ούτε για το πνεύμα της, ούτε για τη σοφία της.

Η σύνθεσή της δυστυχώς δεν εμπνέει, ούτε πείθει.

Είναι προιόν κομματικών συμβιβασμών και αποτέλεσμα εσωτερικών διεργασιών στους κόλπους των δύο κομμάτων» αναφέρει η εφημερίδα στο κύριο άρθρο της.

Προσθέτει μάλιστα ότι «Σε πολλές περιπτώσεις ανειδίκευτοι ανέλαβαν χαρτοφυλάκια που ούτε υποτυπωδώς γνωρίζουν. Οι μετακινήσεις προέκυψαν εξ ανάγκης και οι νέες τοποθετήσεις φαντάζουν αναιτιολόγητες και μη υποστηριζόμενες από τις δυνατότητες των προσώπων.

Θα περίμενε κανείς επιλογές ξεχωριστές, πρόσωπα εξειδικευμένα, με γνώση, εμπειρίες που θα ενέπνεαν την δοκιμαζόμενη ελληνική κοινωνία».

Η εφημερίδα δεν διστάζει να εκφράσει την άποψη ότι η κυβέρνηση αυτή είναι λάθος :

«Είχε ο πρωθυπουργός την ευκαιρία να κινητοποιήσει νέες δυνάμεις και να επιλέξει πρόσωπα που θα φανέρωναν διάθεση πραγματικής αλλαγής.

Δεν το έπραξε. Θα αποδειχθεί σύντομα το λάθος».