14 Ιουνίου 2013

Πρόταση Σαμαρά για μεταβατική λειτουργία της ΕΡΤ

Πρόταση για τη μεταβατική λειτουργία της ΕΡΤ έκανε απόψε ο πρωθυπουργός, ο οποίος υπέδειξε ως λύση τη σύσταση προσωρινής επιτροπής ευρείας διακομματικής αποδοχής με σκοπό την πρόσληψη μικρού αριθμού εργαζομένων, ώστε να αρχίσει αμέσως η μετάδοση ενημερωτικού προγράμματος

Λίγο μετά τη σφοδρότατη επίθεση που εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ με αφορμή το ζήτημα της ΕΡΤ από το βήμα του 9ου συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ στη Δάφνη, εξέδωσε ανακοίνωση- πρόταση για να δοθεί λύσει στο ζήτημα που έχει προκύψει, λέγοντας ότι αναμένει αντίστοιχη στάση ευθύνης από τους πολιτικούς αρχηγούς.

Η ανακοίνωση- πρόταση του πρωθυπουργού έχει ως εξής:

«Είναι γνωστό ότι ο Υπουργός Οικονομικών, λόγω της κατάργησης της ΕΡΤ Α.Ε., έχει ήδη ορίσει για το σκοπό αυτό ειδικό διαχειριστή. Προκειμένου να δοθεί λύση στο θέμα που έχει προκύψει, προτείνω:

1. Ο ειδικός εκκαθαριστής να ορίσει άμεσα προσωρινή επιτροπή ευρείας διακομματικής αποδοχής με σκοπό την πρόσληψη μικρού αριθμού εργαζομένων, ώστε να αρχίσει αμέσως η μετάδοση ενημερωτικού προγράμματος της δημόσιας τηλεόρασης.

2. Έχει ήδη κατατεθεί από την κυβέρνηση στη Βουλή νομοσχέδιο για την ίδρυση νέου φορέα δημόσιας τηλεόρασης. Το νομοσχέδιο αυτό μπορεί να ψηφιστεί αμέσως την επόμενη εβδομάδα.

3. Αναμένω αντίστοιχη στάση ευθύνης από τους πολιτικούς αρχηγούς, ώστε να προχωρήσει απρόσκοπτα η συνεργασία μεταξύ μας, να συνεχιστεί η θετική πορεία της οικονομίας και να αποφευχθούν περιπέτειες για το λαό μας».

Νωρίτερα μιλώντας στην εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ είχε υποστηρίξει ότι μπορούν να βρεθούν λύσεις.

Ο κ.Σαμαράς στην ομιλία του επέμεινε στην προηγούμενη απόφασή του και καταφέρθηκε εναντίον των πολιτικών του αντιπάλων και ιδίως εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ.

«Έχουμε την πολιτική βούληση και τώρα αρχίζουν να το καταλαβαίνουν ορισμένοι» είπε ο πρωθυπουργός τονίζοντας ότι η στάση του κόσμου έχει αρχίσει να αλλάζει και πως οι ιδέες του κοινωνικού φιλελευθερισμού άρχισαν να κυριαρχούν.

«Για τους αντιπάλους μας η μοναδική αρετή είναι η υποκρισία» είπε ο πρωθυπουργός σε μια έντονα πολεμική ομιλία επιτιθέμενος στον Αλέξη Τσίπρα καθώς όπως τόνισε για τόσο καιρό έβριζε την ΕΡΤ «φασιστική» και την αποκαλούσε εργαλείο προπαγάνδας της μνημονιακής κυβέρνησης». «Τώρα που τη φτιάχνουμε τους έπιασε ο πόνος» συνέχισε ο κ. Σαμαράς.

«Η ΕΡΤ ήταν γεμάτη απίστευτα σκάνδαλα» είπε και επέρριψε ευθύνες στις συντεχνίες, τα σκάνδαλα των οποίων όπως τόνισε θα τα μάθει σύντομα ο λαός. Επανέλαβε πως η ΕΡΤ ήταν σύμβολο αδιαφάνειας και σπατάλης, χωρίς όμως να κάνει αναφορά στα όσα συνέβησαν στη δημόσια τηλεόραση την περίοδο της διακυβέρνησής του.

«Οι ιδέες μας αρχίζουν να κυριαρχούν» επανέλαβε πολλές φορές και καταφέρθηκε για άλλη μια φορά σε «εκείνους που δεν θέλουν καμμιά αλλαγή ή ανάπτυξη».

«Αφήνουμε το χθες σε εκείνους που ανήκουν στο χθες» είπε και πρόσθεσε: «Διώχνουν επιχειρήσεις, κλείνουν εργοστάσια, διώχνουν από τα δικά τους κανάλια τους δικούς τους εργαζόμενους» είπε αφήνοντας υπονοούμενα στο ΚΚΕ.

«Αυτοί που σήμερα κάνουν ότι θρηνούν για την ΕΡΤ δεν ήταν αυτοί που την έσπρωχναν σε απεργία κάποτε;», αναρωτήθηκε και πρόσθεσε: «Κι ύστερα διαμαρτύρονται όταν κλείνουμε αμαρτωλή ΕΡΤ για να ανοίξουμε δημόσια με αξιοκρατία».