24 Ιουνίου 2013

Ήρθε ο θεός Πεπ... λίγο νευρικός για αρχή (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Μπάγερν παρουσίασε τον νέο της προπονητή, Πεπ Γουαρδιόλα, ο οποίος μίλησε για τη νέα του ομάδα (φώτο από τη συνέντευξη με φόντο μονομαχία του ίδιου με τον Τεχνικό διευθυντή της Μπαγερν).

Ο Γουαρδιόλα χαιρέτησε τους δημοσιογράφους στα γερμανικά, ωστόσο απολογήθηκε λέγοντας: «Παρακαλώ συγχωρήστε με. Ζούσα στην Νέα Υόρκη και ήταν δύσκολο να μάθω τη γλώσσα».

Και συνέχισε: «Δε νομίζω πως η διαφορά της Μπάγερν με την Μπαρτσελόνα αντικατοπτρίζεται στο 7-0 (σσ. το συνολικό σκορ των δύο φετινών ημιτελικών). Ούτε τότε ούτε τώρα παρόλο που είναι δεδομένο πως η Μπάγερν ήταν καλύτερη. Επέλεξα την Μπάγερν εξαιτίας των παικτών και της ιστορίας της. Πάντα τη θεωρούσα μία από τις μεγαλύτερες ομάδες. Αποτελεί προνόμιο που είμαι εδώ».

Τέλος παραδέχθηκε ότι είναι νευρικός: «Πρέπει να προσαρμοστώ. Ο τρόπος παιχνιδιού της Μπάγερν είναι διαφορετικός με εκείνον της Μπαρτσελόνα. Είμαι λίγο νευρικός, αλλά ελπίζω να μην υφίσταται αυτό την επόμενη φορά. Ο Γιουπ Χάινκες έκανε εξαιρετική δουλειά, εγώ απλά θα αλλάξω λίγα πράγματα και θα φροντίσω να κρατήσω την ομάδα στο υψηλότερο επίπεδο. Θα ήταν αλαζονικό εκ μέρους μου να πω ότι μια νέα εποχή ξεκινά για το σύλλογο».