28 Ιουνίου 2013

Αντε να τους κανει καλα ο Αδωνις! Μοιράζουν τις καρέκλες στα νοσοκομεία τα λαμογια του ΠΑΣΟΚ

Θέσεις στο μηχανισμό της Υγείας ζητά το ΠΑΣΟΚ, το οποίο «έχασε» την Υγεία σχεδόν στο σύνολό της κατά τον πρόσφατο ανασχηματισμό, αφού στις θέσεις του υπουργού και των δύο υφυπουργών τοποθετήθηκαν γαλάζια στελέχη.

Μετά και την παραίτηση του Γιάννη Τούντα από τη θέση του προέδρου του ΕΟΦ, η μόνη που έχει παραμείνει σε καίριο πόστο στο υπουργείο Υγείας από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ είναι η γενική γραμματέας Δημόσιας Υγείας Χριστίνα Παπανικολάου.

Η αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ πάντως από το κυβερνητικό σχήμα και από τις θέσεις στον κρατικό μηχανισμό αναμένεται να φέρει λίαν συντόμως αλλαγές στις διοικήσεις δημοσίων νοσοκομείων. Σε πολλές θέσεις διοικητή προδικάζεται ότι θα επιστρέψουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με το Βήμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τιμόνι νοσοκομείων θα βρεθούν, μεταξύ άλλων, ο πρώην πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Γεράσιμος Βουδούρης, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ Βλάσης Σφυρόερας και ο πρώην πρόεδρος του ΕΚΑΒ Γιάννης Ροτζιώκος.

Σε ό,τι αφορά τις διοικήσεις των νοσοκομείων του ΕΣΥ, περισσότερα από 2.000 άτομα έχουν θέσει υποψηφιότητα. Τα πρόσωπα έχουν ήδη εξεταστεί από την επιτροπή αξιολόγησης των διοικητών και των αναπληρωτών διοικητών και θα τεθούν υπόψη του νέου υπουργού Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη και πιθανότατα του ίδιου του Πρωθυπουργού.