19 Ιουνίου 2013

Κολλάνε στη μοιρασιά των υπουργείων ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ... θα τα βρουνε σε συναντηση πριν τη συσκεψη...

Φημες οτι πριν τη συσκεψη των τριων πολιτικων αρχηγων θα προηγηθει συναντηση Βενιζελου-Κουβελη για να μοιρασουν υπουργεια και θεσεις

Ρόλους, υπουργεία, υφυπουργεία, Γενικές Γραμματείες, χαρτοφυλάκια και κρατικές θέσεις ρίχνουν στο τραπέζι οι κυβερνητικοί εταίροι που «πιάστηκαν» από το θέμα του ανασχηματισμού για να κάνουν το δικό τους πολιτικό και κομματικό παζάρι.
Ο Βενιζέλος μολονότι διαρρέει με κάθε τρόπο ότι δεν τον ενδιαφέρει να αναλάβει κάποιο κυβερνητικό πόστο, ωστόσο προβάρει όπως ακούγεται το κοστούμι του αντιπροέδρου, όταν και πάλι θα επικαλεστεί το ... καθήκον. Για το «καθήκον» και την «σωστή λειτουργία» της κυβέρνησης έπεισε τελικά και τον Φώτη Κουβέλη, ο οποίος αφήνει τον Βενιζέλο να βγαίνει μπροστά με τις διαρροές κι εκείνος απλά ακολουθεί ... τύπου «τραβάτε με κι ας κλαίω» στο δρόμο προς την εξουσία.

Όπως αναφέρουν καλά ενημερωμένες πηγές στη σημερινή συνάντηση η ενδοκυβερνητική μάχη θα δοθεί σε πολλά επίπεδα, αλλά κυρίως για το ποια υπουργεία θα πάρουν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.

«Φωτιά» έχουν πάρει τα τηλέφωνα σε ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ τις τελευταίες ώρες!  Συνεργάτες των κυρίων Βενιζλου και Κουβέλη κλείνουν το ένα κινητό και ανοίγουν το άλλο, προκειμένου να βρεθεί κοινή γραμμή στη διαχείριση της κυβερνητικής κρίσης που έχει προκύψει τις τελευταίες ημέρες με θέμα την ΕΡΤ.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε τουλάχιστον μια τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ε.Βενιζέλου και του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς Φ.Κουβέλη,  ενώ όπως λένε στελέχη της Ιπποκράτους δεν αποκλείεται να συναντηθούν και  κατ’ ιδίαν οι δύο πολιτικοί αρχηγοί πριν προσέλθουν στο Μέγαρο Μαξίμου για να συσκεφτούν με τον πρωθυπουργό!

Όπως αναφέραμε και νωρίτερα στο star.gr, η στάση των δύο κυβερνητικών εταίρων όσον αφορά την επαναλειτουργία της ΕΡΤ δεν έχει αλλάξει , ενώ τόσο ο κ.Κουβέλης όσο και ο κ.Βενιζέλος δεν επιθυμούν τις πρόωρες εκλογές .

Μάλιστα με ιδιαίτερα αυστηρές ως προς το ύφος ανακοινώσεις τους τα δύο κόμματα υπενθύμισαν στην κυβέρνηση ότι οφείλει τάχιστα να επαναλειτουργήσει τη δημόσια ραδιοτηλεόραση ώστε να προχωρήσει στην εκπομπή προγράμματος.

Στην Ιπποκράτους ο Βαγγέλης Βενιζέλος επανέλαβε στους συνεργάτες του ότι η ΕΡΤ θα πρέπει να τεθεί σε λειτουργία από την Αγία Παρασκευή με όλο το προσωπικό και να αρχίσει άμεσα η διαδικασία εκκαθάρισής της, ξεκαθαρίζοντας σε όλους τους τόνους πως αν δεν βρεθεί λύση στο θέμα ΕΡΤ, η σημερινή συζήτηση δεν μπορεί να προχωρήσει και στα άλλα επίπεδα που αφορούν την επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας. Εάν το θέμα ΕΡΤ επιλυθεί, τότε σήμερα θα γίνει διεξοδική συζήτηση στο Μαξίμου για τους όρους της κυβερνητικής λειτουργίας και τον ανασχηματισμό.

«Δεν βοηθάει πάντως ο Σαμαράς. Μας φέρνει σε δύσκολη θέση», δήλωναν υψηλόβαθμοι παράγοντες του ΠΑΣΟΚ αποτιμώντας την κατάσταση.

Την ίδια ώρα η Αγίου Κωνσταντίνου, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης εμφανίστηκε  αμετακίνητος στην απόφασή του για την ΕΡΤ ζητώντας την άμεση επαναλειτουργία της με το ίδιο προσωπικό, σαν να ήταν η προηγούμενη Δευτέρα πριν από το κλείσιμο.

Η μπάλα παίρνει και τον … Στουρνάρα

Βενιζέλος και Κουβέλης ρίχνουν, σύμφωνα με πληροφορίες, «μαύρο» στον υπουργό οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα , κατηγορώντας τον πως παρά την απόφαση του ΣτΕ, επέδειξε χθες αδράνεια και δεν προχώρησε στις απαιτούμενες ενέργειες για την εκπομπή προγράμματος από τη δημόσια ραδιοτηλεόραση.

parapolitika.gr και star.gr