25 Ιουνίου 2013

Σαββιδης: Εισαι ΠΑΟΚ ρε και πρεπει να παρεις κανα πρωταθλημα (βιντεο)

Ο Ιβάν Σαββίδης έδωσε το σύνθημα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος Ελλάδας και ο Χουμπ Στέφενς τον... ακολούθησε, τονίζοντας πως ο ΠΑΟΚ θα φτάσει ψηλά.


Στο πλαίσιο της επίσημης παρουσίασής του από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ο Στέφενς τόνισε πως θέλει να περάσει στη νέα του ομάδα νοοτροπία νικητή και πιστεύει πως με σκληρή δουλειά μπορεί να οδηγήσει τον Δικέφαλο στην κορυφή.

Αλλωστε, ο Ιβάν Σαββίδης, που άνοιξε τη συνέντευξη Τύπου δήλωσε ξεκάθαρα πως νούμερο ένα στόχος του ΠΑΟΚ είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος Ελλάδας. Για τις μεταγραφές ο Σαββίδης είπε πως όριο στο μπάτζετ δεν υπάρχει, ενώ αποκάλυψε πως έκανε προσπάθεια απόκτησης του Ροναλντίνιο (!), αλλά δεν βρήκε ανταπόκριση, καθώς το ελληνικό πρωτάθλημα δεν είναι ανταγωνιστικό.

Συγκεκριμένα ο Ιβάν Σαββίδης είπε: «Θα θέλαμε να οδηγήσει την ομάδα ένας προπονητής που ξέρει το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Δε θα κρύψω ότι αναλύαμε πολύ καιρό αυτό το θέμα. Συζητούσαμε για πολλούς υποψηφίους, καταλήξαμε στον Στέφενς. Με μεγάλη μας χαρά τον καλωσορίζουμε στην οικογένεια του ΠΑΟΚ. Θα ήθελα να σας παρακαλέσω όσο πιο θερμά γίνεται να δεχτείτε την επιλογή μας.

Υπάρχουν πολλοί στόχοι σε μικρό χρονικό διάστημα, να ετοιμάσει την ομάδα να κυνηγήσουμε τον τίτλο. Οι στόχοι είναι σοβαροί. Του χρόνου πρέπει να γίνουμε πρωταθλητές Ελλάδας. Υπό αυτές τις συνθήκες, συζητούσαμε για πολύ καιρό τον ερχομό του. Αυτός είναι ο βασικός στόχος ο οποίος δεν εξαιρεί και τη διεκδίκηση του Κυπέλλου. Το 2014 θα είναι η πολυ σοβαρή χρονιά για τον ΠΑΟΚ και ελπίζουμε να έχουμε καλά αποτελέσματα.

Οι στόχοι μου ταιριάζουν με του ΠΑΟΚ. Αν κερδίζουμε κάθε μέρα, θα είμαστε και οι τελικοί νικητές. Ξέρουμε ότι έχουμε πολύ δουλειά για να φτιάξουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα ένα καλό ρόστερ. Δεν θα μιλήσω τώρα για ονόματα. Εχουμε ένα καλό ρόστερ, θα ξεκινήσουμε με αυτό και μετά θα δούμε τι θα χρειαζόμαστε».

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο Χουμπ Στέφενς, ο οποίος μίλησε:

Για τη συμφωνία του με τον ΠΑΟΚ: «Θέλω να ευχαριστήσω τους φιλάθλους για την υποστήριξη που μου έδειξαν μέσω των ΜΜΕ, θέλω να είμαστε όλοι μαζί μια οικογένεια του ΠΑΟΚ. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη και σε μια ομάδα, όπως ο ΠΑΟΚ που τα παρέχει όλα για την ομάδα. Θα κάνουμε τα πάντα με το υπόλοιπο τεχνικό επιτελείο και όλοι μαζί θα πάμε μπροστά. Όλοι πρέπει να δουλέψουμε για το καλό της ομάδας και είναι απαραίτητοι για εκείνη».

Για τους στόχους του ΠΑΟΚ: «Ο ΠΑΟΚ έχει στόχους, όπως και εγώ. Θέλω να κερδίζω κάθε μέρα και αν κερδίζουμε κάθε μέρα, θα είμαστε ο τελικός νικητής. Είναι νωρίς να μιλήσω για αυτό».

Για το σχηματισμό του ρόστερ: «Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε και σε πολύ μικρό διάστημα, αφού έχουμε να φτιάξουμε ένα καλό ρόστερ, για να το πετύχουμε. Δεν θα μιλήσουμε για παίκτες αυτή τη στιγμή. Θα δούμε πρώτα τους παίκτες που έχουμε και μετά θα δούμε τι χρειαζόμαστε».

Για τα παράπονα του ΠΑΟΚ για τη διαιτησία: «Δεν θα επηρεαστούμε. Θα πάρουμε τον δρόμο μας. Οι διαιτητές είναι πάντα φίλοι μου. Θα μείνει έτσι».

Για την επιλογή του να εργαστεί στην Ελλάδα μετά από τόσα χρόνια σε Γερμανία και Ολλανδία: «Ξέρουν όλοι ότι κατάφερα επιτυχίες στα σωματεία μου. Ο ΠΑΟΚ είναι από τα σωματεία που επιβραβεύουν την εργασία. Οι φίλαθλοι μας υποστηρίζουν. Όποιος είναι στον ΠΑΟΚ ξέρει ότι το γήπεδό μας θα είναι ένα φρούριο και δεν μπορούν να έχουν καμία τύχη μέσα σε αυτό. Οι φιλοδοξίες του ΠΑΟΚ ταιριάζουν με τις δικές μου. Πρέπει πάντα να απαντάς σε προκλήσεις. Ποτέ δεν έτρεξα μακριά λόγω του ρίσκου. Δεν νομίζω ότι είναι μεγάλο το ρίσκο, επειδή έχω μεγάλη στήριξη – όχι μόνο από τη διοίκηση – αλλά και από τους παίκτες, τους οπαδούς και τον Τύπο».

Ο Σαββίδης στη συνέχεια πήρε και πάλι το λόγο και αναφέρθηκε στους στόχους της ομάδας και το πλάνο της διοίκησης:

«Εγινε πολύ μεγάλη επένδυση και από τα 15 εκατομμύρια που μπήκαν πολλά έπρεπε να πάνε στα χρέη. Η δραστηριότητα του ΠΑΟΚ είναι να έχει πληρώσει σχεδόν 9 εκατομμύρια φόρους στο Δημόσιο και λίγο προσβάλλομαι όταν υπάρχει συζήτηση για μικρό μπάτζετ. Θα είναι τόσο μεγάλο όσο χρειάζεται. Πέρα από αυτό, θα διαμορφώνουμε το μπάτζετ για τις επενδύσεις μας. Δεν έχουμε ορίσει που θα χτίσουμε τη βάση για τον ΠΑΟΚ.

Η ομάδα που βάζει υψηλόυς στόχους πρέπει να έχει και υποδομή. Δεν έχουμε πολύ καλές εγκαταστάσεις. Και εμείς ανησυχούσαμε πάρα πολύ. Την περίοδο των πλέι οφ, η φυσική κατάσταση των παικτών δεν τους επέτρεπε να παίξουν 90 λεπτά, γιατί κατά τη διάρκεια της χρονιάς δε μπορούσαν να κάνουν καλή αποθεραπεία.

Ο ΠΑΟΚ έχει πολύ δυνατή επιρροή, αλλά έχω την εντύπωση ότι δεν είναι αρκετή για να ξέρουμε πως θα χτίσουμε τη βάση. Δε θέλω να παραπονεθώ και να νομίζετε ότι είμαι αδύναμος».

Ακόμη πρόσθεσε: «Μελετώ την κατάσταση που υπάρχει στην Ελλάδα και τον ΠΑΟΚ. Θα έχουμε και ένα ξεχωριστό μπάτζετ για τη διατήρηση της υπάρχουσας υποδομής. Πρέπει να επενδύσουμε περίπου 20.000.000 ευρώ για το γήπεδο που ήδη υπάρχει. Εχουμε μελετήσει πολύ σοβαρά και δε θέλω να είμαι υπεύθυνος για κάποιες τραγωδίες.

Θα επενδύσουμε στην ασφάλεια του γηπέδου, για να ενισχύσουμε το πλαίσιο του γηπέδου, να διορθώσουμε την υποδομή του γηπέδου. Εχουμε ξεκινήσει με τις καθημερινές συνθήκες των ποδοσφαιριστών που τώρα νομίζω είναι πολύ καλές. Σε αυτήν την κατεύθυνση θα κινηθούμε. Το δεύτερο μέρος είναι η ομάδα για να επιτύχουμε υψηλούς στόχους. Πιστεύω ότι και αυτό θα είναι σωστό και κατάλληλο. Αν ξοδέψουμε πολλά λεφτά για παίκτες δε θα μπορέσουμε να επενδύσουμε όπου θέλαμε. Αν ένα πολύ μεγάλο όνομα έρθει στον ΠΑΟΚ, θα κατέβει σε λίγους μήνες, λόγω έλλειψης σοβαρής υποδομής για τη στήριξη των παικτών. Η δουλειά μου είναι τώρα, ο κύριος στόχος, είναι το μέλλον του ΠΑΟΚ και η προοπτική, χωρίς να είναι εις βάρος των επενδύσεων.

Για αυτό το λόγο συμπάθησα τον Στέφενς. Γιατί χάρηκε που θέλουμε να επενδύσουμε στο μέλλον της ομάδας. Σήμερα, έχω κάνει προσπάθειες, για να φέρω στη Θεσσαλονίκη ενδιαφέροντες παίκτες και έχετε ακούσει ότι είχα συζητήσεις με Μπερμπάτοφ, Ντρογκμπά, Ροναλντίνιο. Θα ήθελα τον Ροναλντίνιο, αλλά λένε γιατί να έρθουν στην Ελλάδα αφού έχετε το ποδόσφαιρο σας σε τέτοια κατάσταση. Δεν έχουμε καν καλά γήπεδα στην Ελλάδα. Τα προβλήματα είνα πάρα πολλά και δε μπορούν να λυθούν μέσα σε ένα χρόνο μόνο. Ισως να ήταν και δικό μου λάθος, που μπορούσα να λύσω προβλήματα σε ένα χρόνο. Οι στόχοι είναι υψηλοί και μπορούμε να λύσουμε τις δυσκολίες που υπάρχουν. Σήμερα όσο παράξενο και να ακούτε, ότι ο ΠΑΟΚ χρειάζεται τα λεφτά μου, μην τα μετράτε. Δε θα τα σπαταλήσω όλα μου τα λεφτά. Αυτό είπα και σε άλλους ιδιοκτήτες ομάδων. Σήμερα, ο ΠΑΟΚ χρειάζεται τα λεφτά μου, αλλά θέλω να γίνω πραγματικά επικεφαλής της οικογένειας του ΠΑΟΚ. Δε μπορώ να κάνω λάθος. Μετά δε θα έχω ευκαιρία να το διορθώσω. Για αυτό πρέπει να κινούμαι προσεκτικά. Είναι πολύ μεγάλη ευθύνη.

Ανησύχησα όταν χάσαμε από τα Γιάννενα και έβγαινα από το γήπεδο. Οι φρουροί με παρακάλεσαν να βγω από άλλη πλευρά. Εγώ προσβλήθηκα. Αλλά όταν βγήκα από μπροστά, προέκυψαν πολλές ερωτήσεις. Γιατί οι φίλαθλοι συμπεριφέρονται έτσι; Και τι θα πάρουν αυτοί αν φτύσουν και πω εγώ ότι φεύγω; Μέσα από εσάς θα ήθελα να παρακαλέσω τους φιλάθλους, να ελέγξουν καλύτερα τα συναισθήματά τους».



sport.gr