18 Ιουνίου 2013

Χοχοχο, τον ηπιε κι ο Κουβελης: "Δεν μπαίνει σε ψηφοφορία η τροπολογία του ΚΚΕ"

Με τη λαχτάρα φαίνεται πως θα μείνουν οι βουλευτές της ΔΗΜ.ΑΡ που επιθυμούν να υπερψηφίσουν την τροπολογία του ΚΚΕ καθώς όλα δείχνουν ότι η τροπολογία δεν θα μπει σε ψηφοφορία. Κι αυτό γιατί με βάση το άρθρο 73 παρ.3 του Συντάγματος δεν μπορεί να μπει σε ψηφοφορία τροπολογία η οποία...
προκαλεί δαπάνη σε βάρος του δημοσίου.

Νωρίς το πρωί προκλήθηκε διχογνωμία καθώς η παράγραφος 4 του ίδιου άρθρου ορίζει ότι είναι παραδεκτή τροπολογία που την υποβάλλει αρχηγός κόμματος όταν πρόκειται για νομοσχέδια που αφορούν την οργάνωση των δημόσιων υπηρεσιών και των οργανισμών δημόσιου ενδιαφέροντος, την υπηρεσιακή γενικά κατάσταση των δημόσιων υπαλλήλων κλπ.

Με δεδομένο ότι την τροπολογία του ΚΚΕ υπογράφει και η Αλέκα Παπαρήγα πολλοί εκτίμησαν ότι η τροπολογία θα μπει σε ψηφοφορία ωστόσο έγκυρες και έμπειρες κοινοβουλευτικές φωνές επισημαίνουν με σιγουριά ότι η τροπολογία μπορεί να γίνει παραδεκτή μόνο ως προς τη συζήτηση καθώς κανένας βουλευτής δεν μπορεί να υποχρεώσει την οιαδήποτε κυβέρνηση να κάνει δεκτή την τροπολογία του.

Ούτως ή άλλως αό το πρωί κυβερνητικοί κύκλοι εμφανίζονταν σίγουροι ότι η τροπολογία δεν μπορεί να μπει σε ψηφοφορία καθώς επιφέρει τεράστιο δημοσιονομικό κόστος.