25 Ιουνίου 2013

Ρομπα οι δημοσιογραφοι: Πόσο μέσα έπεσαν στις προβλέψεις για ανασχηματισμό τα ΜΜΕ;

Η παραφιλολογία του "ποιά ονόματα ακούγονται", είναι πολύ δημοφιλής σε μια χώρα που όλοι μιλάνε πολύ και οι δημοσιογράφοι θεωρούνται έγκυροι, όχι όταν έχουν έντιμη ματιά στα γεγονότα, αλλά όταν έχουν "πληροφόρηση από μέσα". Έτσι, για να επιβιώσουν στην πιάτσα, λίγο πριν από έναν ανασχηματισμό, οι φίλοι μας οι δημοσιογράφοι, αμολάνε στην πιάτσα, δήθεν αποκλειστικές τους πληροφορίες, άλλοι με σεμνότητα κι άλλοι με...την άνεση του "γνώστη", που τελικά όμως ξεφτιλίζεται .
 
Πήραμε λοιπόν στην τύχη, ένα τέτοιο ρεπορτάζ (ειναι του newsit του Ευαγγελατου) λίγες ώρες πριν από τον ανασχηματισμό, από μια από τις πρώτες σε επισκεψιμότητα δημοσιογραφικές πύλες. Με έντονα γράμματα, το τι έγινε τελικά.
Συνολικά, το site έπεσε έξω στις 21 από τις 24 προβλέψεις του......
ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΟΥ "ΠΑΙΖΟΥΝ"
Το ΠΑΣΟΚ φαίνεται να επιθυμεί να αναλάβει 3 με 4 από τα λεγόμενα παραγωγικά υπουργεία, ενώ συνολικά φαίνεται ότι θα υπουργοποιηθούν 6 με 7 πρόσωπα από το ΠΑΣΟΚ. (υπουργοποιήθηκαν 11)
Εκτός από τις τέσσερις θέσεις που έχουν “χηρέψει” “παίζουν” και τουλάχιστον δύο ακόμη θέσεις υπουργών που λόγω βέτο απ' την πλευρά του ΠΑΣΟΚ φαίνεται πως αλλάζουν. Έτσι αναμένονται αλλαγές τόσο στο υπουργείο Εργασίας, ενώ και ο κ. Κεδίκογλου φαίνεται πως πάει προς αντικατάσταση. (δεν πήγε)
Βέβαιη θα πρέπει να θεωρείται η νέα θέση υφυπουργού που θα αναλάβει το θέμα της ΕΡΤ και έτσι όλα δείχνουν ότι αυτός ο ανασχηματισμός ξεκινάει από τουλάχιστον επτά αλλαγές.
Αλλαγή ίσως έχουμε και σε υπουργεία όπως το Εξωτερικών και το Άμυνας. Εδώ “παίζει” το όνομα του κυρίου Βενιζέλου. Ο Α. Σαμαράς δεν επιθυμεί αλλαγή στο πρόσωπο του κ. Αβραμόπουλου ενόψει της ελληνικής προεδρίας στην Ε.Ε. Και έτσι ο κ. Αβραμόπουλος μοιάζει αμετακίνητος (μετακινήθηκε τελικά...), έτσι ίσως ο κ. Βενιζέλος αναλάβει για ακόμη μια φορά στην πολιτική του καριέρα το συγκεκριμένο υπουργείο.
Στους αμετακίνητους θα πρέπει να συγκαταλέγεται και ο κ. Στουρνάρας, όμως υπάρχει μια σειρά υπουργών που μάλλον δεν πρέπει να νιώθουν πολύ σύγουροι για τη θέση τους. Αλλαγή αναμένεται στο σχήματα του υπουργείου Υγείας και αυτή δεν φαίνεται πως αφορά μόνο τη θέση της κ. Σκοπούλη καθώς η μαύρη τρύπα του ΕΟΠΥΥ φαίνεται πως έχει προκαλέσει εξελίξεις, ενώ αλλαγές αναμένονται και στο Ναυτιλίας.
Παράλληλα δημιουργούνται άλλες δυο θέσεις υπουργών με αυτόνομα χαρτοφυλάκια καθώς γίνονται και πάλι αυτόνομα τα υπουργεία Πολιτισμού και Μεταφορών – Υποδομών.
Σε ό,τι αφορά στα ονόματα που ακούγονται περιλαμβάνονται αυτά των κυρίων Βορίδη, Χατζηδάκη και Μιχελάκη για τη θέση του Σ. Κεδίκογλου, (κανείς δεν πήγε στη θέση του Κεδίκογλου) ενώ προς υπουργοποίηση απ' τη ΝΔ φαίνεται προς βαδίζουν οι οι Μάκης Βορίδης για το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ή Εσωτερικών (δεν υπουργοποιήθηκε), Κυριάκος Μητσοτάκης για το υπυργείο Υγείας (πήγε ο Άδωνις κι όχι ο Κυριάκος), Άδωνις Γεωργιάδης για το υπουργείο Ναυτιλίας ή Εσωτερικών (αποτυχία και εδώ, πήγε στο υγείας).
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προτίθεται να προτείνει την υπουργοποίηση του Μ. Χρυσοχοϊδη, του Π. Κουκουλόπουλου (δεν έγινε), της Φ. Γεννηματά, του Γ. Μανιάτη και του Φ. Σαχινίδη (δεν έγινε).
Οι τελευταίες πληροφορίες φέρουν το ΠΑΣΟΚ να παίρνει 6 ή 7 υπουργεία, και συγκεκριμένα τα Εσωτερικών (το πήρε η ΝΔ), Αγροτικής Ανάπτυξης, Ενέργειας (το πήρε η ΝΔ), Εργασίας (το πήρε η ΝΔ), Υγείας (το  πήρε η ΝΔ), Διοικητικής Μεταρρύθμισης (το πήρε η ΝΔ) και το υπουργείο Εξωτερικών στην περίπτωση που το επιλέξει ο κ. Βενιζέλος.