01 Ιουνίου 2013

Ο Χριστόφιας μοίραζε κρατικό χρήμα σε οργανώσεις του ΑΚΕΛ

Επιταγές χιλιάδων ευρώ σε οργανώσεις και σωματεία που πρόσκεινται ή και ανήκουν στο ΑΚΕΛ εμφανίζεται να μοίραζε ο πρώην Πρόεδρος της Κύπρου, Δημήτρης Χριστόφιας, σύμφωνα με την κυπριακή εφημερίδα Φιλελεύθερος, η οποία στο αποκαλυπτικό δημοσίευμά της το Σάββατο, σημειώνει ότι τα χρήματα αυτά προέρχονταν από τον κρατικό προϋπολογισμό μεσούσης της κρίσης.

Από τον έλεγχο που διέταξε ο πρόεδρος της Κυπριακής δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης με την ανάληψη των καθηκόντων του σε σχέση με τη διαχείριση που έτυχαν τα κονδύλια του Προεδρικού, διαπιστώθηκε ότι, κατά τη διάρκεια της θητείας του Δημήτρης Χριστόφια, από το άρθρο του κρατικού προϋπολογισμού «Διάφορα» - Προεδρία και Προεδρικό Μέγαρο καταβλήθηκε ποσό, ύψους 264.560 ευρώ σε χορηγίες.

Οπως υπογραμμίζει ο Φιλελεύθερος τα χρήματα δίνονταν ως εισφορές από τον Δημήτρη Χριστόφια χωρίς κριτήρια και κυρίως χωρίς να παρατίθενται οι λόγοι που δικαιολογούσαν εισφορές προς τις κομματικές οργανώσεις του ΑΚΕΛ, όπως είναι η ΕΔΟΝ, το γυναικείο κίνημα ΠΟΓΟ, η κίνηση φοιτητών Προοδευτική αλλά και ποδοσφαιρικά σωματεία!

Σύμφωνα πάντα με το Φιλελεύθερο, η έρευνα που διέταξε ο Νίκος Αναστασιάδης επιβεβαίωσε ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του Δ. Χριστόφια, δημόσιο χρήμα που τελούσε κάτω από την απόλυτη κρίση του, κατέληγε στα ταμεία σωματείων, οργανώσεων και συλλόγων που είναι φίλα προσκείμενα ή αποτελούν βραχίονες του ΑΚΕΛ. Στη λίστα υπάρχουν και οργανώσεις / σύνδεσμοι, που δεν έχουν κομματική ταυτότητα ή που δεν ανήκαν στο τότε κυβερνών κόμμα, αλλά αυτά είναι ελάχιστα ή και τα ποσά που έλαβαν δεν συγκρίνονται με τα υπόλοιπα.

ΤΑ ΝΕΑ