19 Ιουνίου 2013

"Οι προτασεις Μπενυ για ανοικτη ΕΡΤ"... Μαλιστ! Μηπως να μας τον ακουμπησει και λιγο;


Επί ώρα συζήτησαν τηλεφωνικά χθες οι Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος για το ενδεχόμενο αμοιβαίων υποχωρήσεων στο θέμα της ΕΡΤ ώστε να μην οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ετοιμάζει πρωτοβουλία σε αυτήν την κατεύθυνση.


Τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με πληροφορίες από την Ιπποκράτους, διαπιστώνουν ότι ο Φώτης Κουβέλης εμφανίζει τάσης αυξημένης αδιαλλαξίας και ότι απαιτούνται αμοιβαίες υποχωρήσεις ώστε να δοθεί διέξοδο στο πολωτικό κλίμα που υπάρχει μεταξύ των εταίρων. Ο κ.Βενιζέλος ετοιμάζεται να καταθέσει το απόγευμα πρόταση στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ή οποία θα περιλαμβάνει μία «αξιοπρεπή λύση» για την ΕΡΤ και θα καταγράφει αμοιβαίες υποχωρήσεις και από τα τρία κόμματα. «Ολοι να χάσουμε από λίγο» διαπιστώνει υψηλά ιστάμενη πηγή της Ιπποκράτους.

Η πρωτοβουλία Βενιζέλου θα περιλαμβάνει

  • Να επανέλθει η λειτουργία της ΕΡΤ ως είχε
  • Με νόμο που θα κατατεθεί στη Βουλή να λήξουν οι συμβάσεις όσων έχουν δικαστικές αποφάσεις. Στην Ιπποκράτους επισημαίνουν πως στην ΕΡΤ υπάρχουν 384 εργαζόμενοι με αυτό το καθεστώς, οι οποίοι μπορούν να απολυθούν.
  • Με μία γενναία κίνηση συμβολικού χαρακτήρα ο πρωθυπουργός να καταργήσει όλες τις συμβάσεις της ΕΡΤ που έγιναν μετά τις 17 Ιουνίου 2012. «Δεν έχουμε τίποτα με την Ανθή Σαλαγκούδη, αλλά αν σταματήσουν όλοι αυτοί οι συμβασιούχοι ο πρωθυπουργός θα στείλει ένα ηχηρό πολιτικό μήνυμα ότι θέλει πραγματικά να μεταρρυθμίσει την ΕΡΤ».
  • Να τον ακουμπησει λιγο σε οσους ψηφισαν ΝΔ τον Ιουνιο του 2012

«Αν γίνουν αυτά μιλάμε ήδη για μία άλλη ΕΡΤ την οποία επιθυμούν και τα τρία κόμματα», επισημαίνουν μιλώντας στο iefimerida.gr κύκλοι της Ιπποκράτους.

Να σημειωθεί ότι το μεσημέρι ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει νέα σύσκεψη με τους επιτελείς του προκειμένου να τους ενημερώσει για την τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό και να τους παρουσιάσει τα σημεία της πρωτοβουλίας που θα καταθέσει στην αποψινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που θα γίνει στις 18:00.

Ανησυχία στην Ιπποκράτους για τη στάση της ΔΗΜΑΡ

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ παρακολουθούν με ανησυχία το κρεσέντο αδιαλλαξίας του Φώτη Κουβέλη και εκτιμούν ότι «αν ο Βενιζέλος κάτσει με σταυρωμένα χέρια πάμε για εκλογές». Τα ίδια στελέχη πιστεύουν ότι τόσο η ΝΔ όσο και η ΔΗΜΑΡ μπλοφάρουν και δίνουν ρεσιτάλ αδιαλλαξίας, υπάρχει ωστόσο ο κίνδυνος από μία σωρεία παρεξηγήσεων να οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές. «Το ΠΑΣΟΚ όταν λέει ότι η χώρα χρειάζεται σταθερότητα το εννοεί, κάποιοι άλλοι όχι», αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Στην Ιπποκράτους υπάρχει ωστόσο μεγάλη δυσαρέσκεια για την απαράδεκτη όπως την χαρακτηρίζουν προσπάθεια του Αντώνη Σαμαρά να χειραγωγήσει την απόφαση του ΣτΕ και χαρακτηρίζουν άθλια τη διαρροή μέσω του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων της δήθεν διευκρίνησης του προέδρου του ΣτΕ που δικαίωνε τις αποφάσεις της κυβέρνησης για το λουκέτο στην ΕΡΤ.

«Η κυβέρνηση να δείξει αυτοσυγκράτηση να σταματήσει τις απαράδεκτες διαρροές και τις ερασιτεχνικές κινήσεις» σχολιάζουν παράγοντες του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι όπως λένε παρακολούθησαν άφωνοι χθες τη διασπορά της είδησης ότι ο πρωθυπουργός και ο Γιάννης Στουρνάρας σχεδιάζουν να εκπέμψουν τη συχνότητα της νέας ΕΡΤ μέσω του ΑΛΤΕΡ του Γιώργου Κουρή.

iefimerida.gr