30 Ιουνίου 2013

Κλαίει ο Λυκουρέντζος… νόμιζε ότι θα γίνει Υπουργός Εσωτερικών

Ο Ανδρέας Λυκουρέντζος ήταν ένα από τα “σίγουρα στοιχήματα” του ανασχηματισμού, καθώς όλοι θεωρούσαν δεδομένη την απομάκρυνσή του από το υπουργείο Υγείας, λόγω της αδυναμίας που καταγράφηκε να έρθουν απτά αποτελέσματα στον νευραλγικό χώρο της υγείας, ο οποίος αντίθετα βίωσε τους τελευταίους μήνες έντονο αναβρασμό, με τα προβλήματα να πολλαπλασιάζονται και το ΕΣΥ να απειλείται με κατάρρευση.

Όπως ωστόσο αποκαλύπτει σήμερα το “Βήμα της Κυριακής”, ο Ανδρέας Λυκουρέντζος πίστευε μέχρι και την τελευταία στιγμή ότι παρά την απομάκρυνσή του από την οδό Αριστοτέλους, θα έβρισκε θέση και στη νέα κυβέρνηση, σε κάποιο άλλο υπουργείο, και πιο συγκεκριμένα στο νευραλγικό υπουργείο Εσωτερικών.

“Με έφαγε το γεγονός ότι ήμουν μονόχνοτος και τώρα αναγνωρίζω ότι αυτό δεν ήταν και η καλύτερη συνταγή. Δέκα δευτερόλεπτα ακριβώς διήρκησε το τηλεφώνημα που μου έγινε από τον κ. Σαμαρά. Με πήρε στις 20.15 το βράδυ και μου είπε, “Ανδρέα δεν μπορώ να σε συμπεριλάβω στο κυβερνητικό σχήμα”. Και εγώ του απάντησα στον πληθυντικό: “‘Οπως κρίνετε”, και έκλεισε το τηλέφωνο. Όλα τελείωσαν στα 10 αυτά δευτερόλεπτα”, αναφέρει στο “Βήμα της Κυριακής” ο Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο οποίος σύμφωνα με την εφημερίδα περίμενε ως την τελευταία στιγμή να μετακινηθεί στο υπουργείο Εσωτερικών.

ysterografa.gr