26 Ιουνίου 2013

Κανονιστε μαλακ@ς να μην πουληθει ο ΟΠΑΠ προκειμενου να βολεψετε τον Κοκκαλη: Να γινετε ρεζιλι των σκυλιών...

Κινδυνεύει να τιναχθεί στον αέρα η αποκρατικοποίηση «κλειδί» - Κρίσιμο ζήτημα η σύμβαση για τα Λαχεία

Χωρίς ιδιαίτερη πρόοδο και με το αδιέξοδο να παραμένει, ολοκληρώθηκε η σύσκεψη της ηγεσίας του ΤΑΙΠΕΔ με την ηγεσία της Emma Delta. Οι αντιρρήσεις των επενδυτών επικεντρώνονται κυρίως στη σύμβαση των Λαχείων και ιδιαίτερα σε δύο παραμέτρους:

α) Ότι ο ΟΠΑΠ ενώ έχει το 68% της εταιρείας των Λαχείων δεν μπορεί να αποφασίζει χωρίς τη συναίνεση της μειοψηφίας

β) Ότι οι μέτοχοι της μειοψηφίας (Intralot, Scientific Games) απολαμβάνουν ανεξαρτήτως του οικονομικού αποτελέσματος της εταιρείας, έσοδα 3,3% επι του τζίρου των λαχείων.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η σύμβαση να είναι ζημιογόνος από την πρώτη κιόλας χρονιά για τον ΟΠΑΠ και αντιθέτως οι συνέταιροι - προμηθευτές του ΟΠΑΠ, δηλαδή Intralot, Scientific Games την ίδια στιγμή να κερδίζουν από τα έσοδα που εξασφαλίζουν ως προμηθευτές. Το καταφανώς άδικο καθεστώς για τα λαχεία, το οποίο διαμόρφωσε ο πρόεδρος και δ.νων σύμβουλος του ΟΠΑΠ Κ. Λουρόπουλος με τις αποφάσεις του, προκαλεί τις εύλογες αντιδράσεις των νέων επενδυτών του Οργανισμού, οι οποίοι δεν προτίθενται να σηκώσουν το βάρος μίας σύμβασης από την οποία ο Οργανισμός δε θα έχει οφέλη, αντίθετα με την Intalot και την Scientific Games.

Από την πλευρά του το ΤΑΙΠΕΔ υποστήριξε ότι δεν μπορεί να ολιγωρήσει στην υπογραφή της συμφωνίας για τα Λαχεία, όπως και ότι δεν είναι δυνατόν να παρεμβαίνει μεταξύ των εμπλεκομένων πλευρών, αναλαμβάνοντας ρόλο διαιτητή. Ταυτόχρονα, η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ κάλεσε τους εμπλεκόμενους να υπογράψουν τη σχετική σύμβαση στις 4 Ιουλίου.