08 Ιουνίου 2013

Τι έκανε ο Μάρκος Καραμπέρης τα χρήματα από τις τοκογλυφίες

Την υπερασπιστική του γραμμή στην κατηγορία πως ξέπλενε «βρώμικο» χρήμα μέσω κερδών από τυχερά παιχνίδια παρουσίασε σήμερα ο Μάρκος Καραμπέρης, ο πρωταγωνιστής στις δίκες των κυκλωμάτων τοκογλυφίας στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές ο 60χρονος επιχειρηματίας μέσω μεθοδεύσεων παρουσίαζε έσοδα από το στοίχημα για να καλύπτει τα έσοδα από άλλες παράνομες δραστηριότητες. Στο τριμελές εφετείο κακουργημάτων Θεσσαλονίκης προσκομίστηκαν στοχεία που δείχνουν πως ο Καραμπέρης από το 2004 ως το 2010 είχε πάρει βεβαιώσεις κερδών από τον ΟΠΑΠ για ποσά που ξεπερνούσαν τα πέντε εκατ. ευρώ.

Οι δικηγόροι του κατηγορούμενου τόνισαν πως ο Καραμπέρης είναι «άρρωστος με τον τζόγο», έπαιζε συνεχώς στοίχημα σε ποδοσφαιρικούς αγώνες, γι αυτό και είχε τόσο μεγάλα κέρδη. Για να υποστηρίξουν τη θέση τους, μάλιστα, παρουσίασαν στην έδρα «χαμένα» δελτία στοιχήματος του κατηγορούμενου που δείχνουν πως ο Καραμπέρης εκτός από κέρδη είχε και μεγάλη χασούρα. Συγκεκριμένα ο 60χρονος φέρεται να έχασε δύο εκατ. ευρώ από πονταρίσματα στον ΟΠΑΠ κι άλλες 700.000 ευρώ σε εταιρείες του διαδικτύου.