11 Ιουνίου 2013

Και ο Τσίπρας στην ΕΡΤ

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο προεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας θα φτάσει από λεπτό σε λεπτό στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγ. Παρασκευή.

Ήδη βρίσκονται εκεί ο...
Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο Αλέξης Μητρόπουλος, ο Δημήτρης Στρατούλης και ο Μανώλης Γλέζος και ο Γιώργος Πάντζας.

Θέλουν να μετατρέψουν την ΕΡΤ σε ΥΕΝΕΔ

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας προειδοποίησε την κυβέρνηση να μην κόψει το σήμα της ΕΡΤ χωρίς απόφαση της Βουλής και του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου γιατί αλλιώς θα λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη.

«Κάποτε είχαν τα βασιλικά διατάγματα, σήμερα έχουν τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου», ανέφερε ο Τσίπρας κάνοντας λόγο για «πραξικόπημα που στρέφεται ευθέως όχι μόνο κατά των εργαζόμενων της ΕΡΤ αλλά και κατά του ελληνικού λαού στο σύνολό του».

«Λένε ψέματα στον ελληνικό λαό ότι δήθεν κόπτονται για τη σπατάλη», δήλωσε σημειώνοντας πως «αποφασίζουν να κλείσουν τη δημόσια τηλεόραση σαν να είναι τσιφλίκι τους... παρακάμπτοντας τη Βουλή».

«Η κυβέρνηση φιμώνει τη δημόσια τηλεόραση πρώτον στο πλαίσιο των ανθρωποθυσιών που απαιτεί η τρόικα και δεύτερον διότι θέλει να μετατρέψει την ΕΡΤ σε μια νέα ΥΕΝΕΔ, όπως η τελευταία λειτουργούσε την περίοδο της δικτατορίας», τόνισε.


Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τους δύο άλλους κυβερνητικούς εταίρους «να διαχωρίσουν τη θέση τους από αυτήν την αυταρχική απόφαση, αλλιώς θα έχουν ακέραιη την ευθύνη για όσα θα γίνουν στην ΕΡΤ».

Ο Αλέξης Τσίπρας καταλήγοντας κάλεσε τον πρωθυπουργό να πάρει πίσω την απόφαση και την πράξη νομοθετικού περιεχομένου προειδοποιώντας πως όποοι κόψουν το σήμα της ΕΡΤ χωρίς απόφαση της Βουλής και του ΕΣΡ θα έχουν να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφο της ΕΡΤ αν ο ΣΥΡΙΖΑ εξετάζει το ενδεχόμενο να υποβάλει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «σκεφτόμαστε όλα τα ενδεχόμενα», συμπληρώνοντςα όμως ότι «δεν θα λειτουργήσουμε σπασμωδικά».