29 Ιουνίου 2013

Ντίνος Χριστιανόπουλος: "Σφηκοφωλιά η ΕΡΤ-Θύμα ο Παπαγεωργόπουλος"

Ο Ντίνος Χριστιανόπουλος δεν χρειάζεται συστάσεις. Το ΤAXALIA, στο πλαίσιο της συζήτησης που είχε μαζί του πρόσφατα, του ζήτησε την άποψή του για τον όλο ορυμαγδό με την ΕΡΤ. Και εκείνος απάντησε ειλικρινά και αφοπλιστικά: "Ο Πρωθυπουργός τα μούσκεψε!"

Ο διάσημος ποιητής τρέφει ανάμεικτα συναισθήματα για την όλη κατάσταση: "Δεν μου αρέσει εν μέρει και μου αρέσει εν μέρει" δήλωσε ερωτηθείς από το TAXALIA. "To εν μέρει" εξηγεί "σημαίνει πως αυτό που έκανε ο πρωθυπουργός ήταν μία βεβιασμένη πράξη, έπρεπε να την είχε σκεφτεί πιο καλά, κάπως βιαστικά τα έκανε όλα και περίπου τα μούσκεψε". Βέβαια ο Ντίνος Χριστιανόπουλος λέγοντας Πρωθυπουργός δεν εννοεί όπως ξεκαθαρίζει μόνο τον Σαμαρά αλλά και όλους τους προκατόχους του.

"Η αλήθεια είναι πως η ΕΡΤ ήταν μια σφηκοφωλιά, όπου ο κάθε Υπουργός διόριζε τους δικούς του και τους διόριζε ασυστόλως" δηλώνει ευθαρσώς ο Θεσσαλονικιός ποιητής και προσθέτει "Είχε μαζευτεί ένα σωρό κόσμος άδικα των αδίκων. Αυτό το άδικα των αδίκων έπρεπε να τους έχει απασχολήσει εγκαίρως, όλους τους υπεύθυνους και όχι να βάζουν την υπογραφή τους, να παίρνουν οι διάφοροι ενδιαφερόμενοι το πλούσιο παραδάκι και τώρα στα καλά καθούμενα και χωρίς να τους ειδοποιήσει καν να τους απολύει και να τους διώχνει".

Ο Ντίνος Χριστιανόπουλος τάσσεται υπέρ της απόφασης του ΣτΕ ενώ θα προτιμούσε να έχει πιο μόνιμο χαρακτήρα. "Ο Πρωθυπουργός έπρεπε πολύ να σκέφτεται όταν έβαζε την υπογραφή του "πάρτε κι αυτούς τους δέκα, πάρτε κι αυτούς τους 20" πώς; τι είναι εδώ; Σκορπιοχώρι; Έκανε κακώς που διόρισε κι αυτός κι οι προηγούμενοι. Το πράγμα είχε παραγίνει." δήλωσε στο TAXALIA o Ντίνος Χριστιανόπουλος και συνεχίζει "Το πράγμα είχε παραγίνει. Η ΕΡΤ είχε γίνει ένα πράγμα όπου ο κάθε ευνοούμενος του Υπουργού είχε ελπίδες να διοριστεί με τρομερό βαθμό. Έλειψε η αυστηρότητα από πλευράς Πρωθυπουργού" καταλήγει σχετικά ο ποιητής.

"Θύμα ο Παπαγεωργόπουλος"

"Ένα πράγμα υποψιάζομαι, γιατί μόνο με υποψίες μπορούμε να μιλούμε, ότι ο πρώην δήμαρχος έπεσε θύμα! Έπεσε θύμα κάποιας σκευωρίας, διότι όλοι όσοι τον ξέραμε, όχι πολύ αλλά αρκετά, ξέραμε ότι ήταν άψογος σε όλα του".

Με αφορμή τα γενέθλια του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, το TAXALIA ήρθε σε επαφή με ανθρώπους που έχουν μια κάποια σχέση με τον πρώην Δήμαρχο. Ένας από αυτούς είναι ένας από τους πιο αγαπημένους ποιητές της πόλης, ο Ντίνος Χριστιανόπουλος. Αυτό στάθηκε αφορμή για μία χειμαρρώδη συνέντευξη για διάφορα θέματα της επικαιρότητας με τον ποιητή.

Όπως μάθαμε μάλιστα ο Ντίνος Χριστιανόπουλος επισκέφτηκε τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο στις φυλακές των Διαβατών, συνοδευόμενος από τον Βενιαμίν Καρακωστάνογλου και την Ελένη Παπαγεωργοπούλου και η συνάντησή τους σημαδεύτηκε από έντονη συγκίνηση και από τις δύο πλευρές. "Συγκινηθήκαμε πολύ και οι δύο αλλά κρατηθήκαμε. Εκείνη που δεν μπόρεσε να κρατηθεί ήταν η γυναίκα του που δεν σταμάτησε να κλαίει καθ' όλη την διάρκεια της συνάντησης".

Σχετικά με την υπόθεση της Δίκης ο Ντίνος Χριστιανόπουλος είπε πως αυτό θα το διαχειριστούν οι δικαστές ωστόσο ο ίδιος υποψιάζεται πως ο πρώην Δήμαρχος έπεσε θύμα σκευωρίας. "Ξέραμε ότι ήταν άψογος! Πώς ξαφνικά αποδεικνύεται πως είναι ένας ελεεινός άνθρωπος που όλα τα έκανε άνω κάτω; Φοβούμαι λοιπόν πως έπεσε θύμα μιας σκευωρίας. Και αυτό το πράγμα με οδήγησε στην προσπάθεια να τον συναντήσω στην φυλακή".

Ο Ντίνος Χριστιανόπουλος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον διευθυντή των φυλακών Διαβατών Δημήτρη Αποστολάκη που του επέτρεψε να επισκεφτεί τον πρώην Δήμαρχο. Σε ανάλογη περίπτωση στο παρελθόν, όταν ακόμα οι φυλακές ήταν στο Γιεντί Κουλέ, δεν του είχε επιτραπεί να επισκεφθεί φυλακισμένο επειδή δεν ήταν συγγενής. "Όχι απλά με δέχτηκαν, αλλά ήρθαν ο διευθυντής και ο υποδιευθυντής με υποδέχτηκαν αυτοπροσώπως και με βοήθησαν να περάσω στον χώρο αναμονής".

Η έκπληξη

Ο διευθυντής των φυλακών όμως του ζήτησε και μία χάρη την οποία όμως και ο ίδιος ο ποιητής επεδίωκε! "Ήθελα εγώ ως εκπρόσωπος της παρέας του Τσιτσάνη, είμαστε ένα μικρό τετραμελές συγκρότημα που πηγαίνουμε και τραγουδούμε στις φυλακές, ήθελα να προτείνω να τραγουδήσουμε στις φυλακές δωρεάν φυσικά". Οπότε τις επόμενες ημέρες αναμένεται να δούμε τον Ντίνο Χριστιανόπουλο και την παρέα του Τσιτσάνη να τραγουδούν στις φυλακές των Διαβατών.

Ο Ντίνος Χριστιανόπουλος δεν παρέλειψε να εκδηλώσει και την εκτίμησή του στο πρόσωπο του κυρίου Καρακωστάνογλου μέσω του οποίου δεσμεύτηκε να μας ενημερώσει για την συναυλία ώστε το TAXALIA να δώσει το παρόν.

http://taxalia.blogspot.com/2013/06/taxalia_29.html