10 Ιουνίου 2013

ΒΙΝΤΕΟ-Ρουπακιώτης: Τον φτυνουν και νομιζει οτι βρεχει

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης, τόνισε σε συνέντευξή του, ότι δεν αισθάνεται να κινδυνεύει η θέση του στην κυβέρνηση.


Φιλοξενούμενος στην εκπομπή «Κοινωνία Ωρα Μega», ο κ. Ρουπακιώτης σχολίασε μεταξύ άλλων ότι «η συμμετοχή μου στην κυβέρνηση είναι ένας αγώνας που πρέπει να διεκπεραιώσεις. Ο καθένας μετριέται με τις δράσεις του και όχι με τα λόγια του».

Παράλληλα, όπως ξεκαθάρισε, «Δεν κάνουμε τίποτα αν δεν ενημερώσουμε τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς των κομμάτων» και συμπλήρωσε ότι «ο κάθε υπουργός δίνει τις δικές του αποχρώσεις στον λόγο του και στο σχέδιο του. Έτσι υπάρχει μια διαφορετικότητα η οποία εκπορεύεται από το υπουργείο Δικαιοσύνης».

Μιλώντας για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, είπε για μία ακόμα φορά ότι ήρθε από τον υφυπουργό δικαιοσύνης, Κώστα Καραγκούνη.

Δείτε το βίντεο από το Mega:



Σύμφωνα με τον κ. Ρουπακιώτη, από την εμπειρία του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου συνάγονται τρία συμπεράσματα. Πρώτον, όπως είπε, παρά το γεγονός ότι η κοινωνία «πορεύεται σκυφτή», έδειξε έκδηλο ενδιαφέρον για το νομοσχέδιο.

Δεύτερον, τόνισε ότι «η πολιτική απέτυχε, έχασε» και «άδειασε ένα μέρος της πολιτικής αξιοπιστίας της χώρας». «Κάποιοι επέλεξαν να θυμηθούν τον παλιό κακό τους εαυτό», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «όπου η τρόικα μας επιβάλλει τότε εκεί υπάρχει αποτέλεσμα», ενώ «όπου η τρόικα δεν μας επιβάλλει δεν μπορούμε να συγκλίνουμε σε κάποια που έχουν και τη δύναμη του αυτονόητου».

Σημείωσε, τρίτον, ότι οι περισσότεροι που διατύπωσαν άποψη δεν είχαν διαβάσει τίποτε από το νομοσχέδιο.

Υποστήριξε, τέλος, ότι τα βασικά χαρακτηριστικά του νομοσχεδίου δεν μπορούν να αλλάξουν και υπογράμμισε εκ νέου την ανάγκη σύγκλισης των προτάσεων των κομμάτων για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. «Είμαστε υποχρεωμένοι να βρούμε λύση και θα την βρούμε», τόνισε.