26 Ιουνίου 2013

Στουρνάρας: Αδειαστε μας τη γωνια για να αποζημιωθειτε


Ακομα γελαει ο Στουρναρας με την κατηγορια Καπερναρου οτι η γυναικα του εχει offshore!!! Ναι ρε νουμερο εχει ενα κοτερο και το εχει γραψει σε offshore οπως ο Καμμενος...

Λίγες ημέρες μετά την εντολή εκκένωσης των εγκαταστάσεων της ΕΡΤ ο υπουργός Οικονομικών κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Ολομέλεια το πρωί της Τετάρτης αναφερόμενος πάλι στο φλέγον θέμα της Δημόσιας τηλεόρασης ανέφερε πως οι απολυμένοι θα λάβουν τις αποζημιώσεις τους μόλις το δημόσιο θα αποκτήσει πρόσβαση στα αρχεία των εργαζομένων που βρίσκονται εντός του κτιρίου της Αγίας Παρασκευής.


Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών την περασμένη εβδομάδα ανέφερε πως είχε ήδη δώσει εντολή στην Τράπεζα της Ελλάδος για την καταβολή δύο μηνιαίων μισθών στους εργαζόμενους αορίστου χρόνου της πρώην ΕΡΤ, ως πρώτη δόση έναντι της συνολικής αποζημίωσης.

Οι αποζημιώσεις που θα λάβουν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ

Οι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου θα λάβουν έναν μισθό μέχρι να υπάρξει πρόσβαση στις εγκαταστάσεις της Αγίας Παρασκευής και υπολογισμός τυχόν υπολοίπων, ενώ όσοι απασχολούνται στη δημόσια ραδιοτηλεόραση με συμβάσεις ΠΕΘ, Ειδικών Συμβούλων και ως μετακλητοί, δεν θα λάβουν αποζημίωση.

Τα ποσά θα πιστωθούν στους λογαριασμούς μισθοδοσίας των εργαζομένων της πρώην ΕΡΤ στην ALPHA ΕΜΠΟΡΙΚΗ Τράπεζα.

«Επικίνδυνο το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών»

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του στην Ολομέλεια της Βουλής ο κ. Στουρνάρας, αναφέρθηκε ακόμη και στις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις, χαρακτηρίζοντας επικίνδυνο ένα ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ενώ, παράλληλα, συσχέτισε την οικονομική βελτίωση της χώρας με την πολιτική σταθερότητα.

Ακόμη, ο υπουργός Οικονομικών εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο μάλιστα εξαίρεσε από τις υπεύθυνες δυνάμεις του τόπου στις οποίες ενέταξε τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, τη ΔΗΜΑΡ αλλά και ορισμένους ανεξαρτήτους βουλευτές εννοώντας προφανώς όσους έχουν εξαγγείλει δημόσια ότι στηρίζουν την κυβέρνηση.

«Η πολιτική σταθερότητα είναι αναγκαία για την οικονομική βελτίωση. Είδαμε τις προηγούμενες ημέρες πόσο σημαντική είναι η πολιτική σταθερότητα. Αν προσφεύγαμε στις κάλπες , αυτό θα ήταν μεγάλος κίνδυνος για την πορεία της χώρας και το πρόγραμμα εξόδου από την κρίση» είπε ο κ. Στουρνάρας.

Aγριος καβγάς Στουρνάρα - Καμμένου στην Ολομέλεια

Εντωμεταξύ κατά τη διάρκεια της συζήτησης το πρωί της Τετάρτης στην Ολομέλεια, σε κάποια στιγμοί ανέβηκαν οι τόνοι όταν οι κύριοι Παναγιώτης Λαφαζάνης, Πάνος Καμμένος και λίγο αργότερα ο Βασίλης Καπερνάρος εξαπέλυσαν επίθεση στον υπουργό Οικονομικών

Αρχικά ένταση προκλήθηκε όταν οι κύριοι Λαφαζάνης και Καμμένος ρώτησαν τον υπουργό Οικονομικών αν πληρώθηκε στο 100% ομόλογο σε hedge fund, την ώρα που κουρεύονται ομόλογα μικροομολογιούχων. Η αρχική άρνηση του κ.Στουρνάρα να απαντήσει ανάγκασε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ να υψώσουν τους τόνους.

Πάντως, λίγο αργότερα ο υπουργός Οικονομικών επανήλθε στο θέμα λέγοντας ότι το ομόλογο πληρώθηκε αφού η ελληνική κυβέρνηση συμμορφώνεται με τους νόμους. «Σε διαφορετική περίπτωση θα χρεοκοπούσαμε», πρόσθεσε.

H ατάκα Στουρνάρα για τον Καπερνάρο

Η πιο αξιομνημόνευτη από τις ατάκες του Γιάννη Στουρνάρα στη Βουλή ήταν αυτή που αφορούσε στον Βασίλη Καπερνάρο, ο οποίος νωρίτερα, από το βήμα της Ολομέλειας, εξομολογήθηκε ότι νιώθει αποστροφή για τον υπουργό.

Ο υπουργός Οικονομικών απάντησε: «Ο κ. Καπερνάρος είπε ότι νιώθει φυσική και αστρική αποστροφή στην παρουσία μου. Δεν ξέρω αν θα το αντέξω. Ίσως χάσω τον ύπνο μου».

Οσον αφορά τις καταγγελίες περι offshore εταιρειών από τον ίδιο βουλευτή, ο υπουργός σημείωσε: «Θα έπρεπε να είστε πιο προσεκτικός καθώς ο σοφός λαός λέει "λαγός την φτέρη έσειε, κακό του κεφαλιού του"», αναφερόμενος προφανώς στα δημοσιεύματα, που θέλουν το σκάφος αναψυχής του προέδρου των ΑΝΕΛ, Πάνου Καμμένου, να ανήκει σε off-shore εταιρεία.

Η ένταση άρχισε όταν ο Βασίλης Καπερνάρος εξαπέλυσε νέα επίθεση στον κ. Στουρνάρα ζητώντας του να δεσμευτεί πως δεν υπάρχει περίπτωση κουρέματος των εγγυημένων καταθέσεων.

«Οι εγγυημένες καταθέσεις στην ΕΕ δεν κουρεύονται. Δεν τίθεται θέμα», ήταν η απάνηση που έδωσε ο κ.Στουρνάρας ο οποίος εν συνεχεία εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στους Ανεξάρτητους Ελληνες λέγοντας:«Λυπάμαι για το κατάντημά σας, θέλετε να προκαλέσετε φόβο στους Ελληνες».

iefimerida.gr