08 Ιουνίου 2013

Απολύσεις και λουκέτα από Μανιτάκη, που δεν παραιτείται

Σε προαναγγελία απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων και λουκέτων σε οργανισμούς του δημοσίου προχώρησε ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης, με συνέντευξη την οποία παραχώρησε στην εκπομπή “Mega Σαββατοκύριακο”, με τον Γιώργο Οικονομέα και τον Δημήτρη Καμπουράκη.

Ο Αντώνης Μανιτάκης ξεκαθάρισε ότι δεν σκοπεύει να τα παρατήσει και να παραιτηθεί, αλλά θα δώσει ως το τέλος τη μάχη για να είναι η χώρα συνεπής στις δεσμεύσεις τις οποίες έχει αναλάβει, ώστε να προωθηθεί με ουσιαστικά μέτρα ο εκσυγχρονισμός της λειτουργίας του δημοσίου τομέα.

Σύμφωνα με το χροοδιάγραμμα δράσεων που παρουσίασε ο Αντώνης Μανιτάκης, μέχρι το τέλος Ιουνίου θα έχουν μετακινηθεί 12.500 υπάλληλοι, ενώ συνολικά θα μετακινηθούν 25.000 δημόσιοι υπάλληλοι.

Σύμφωνα με τον Αντώνη Μανιτάκη, είναι εξαιρετικά κρίσιμο στοίχημα να προχωρήσει η αξιολόγηση υπαλλήλων στο δημόσιο, ώστε να αποφευχθούν τυχόν τυφκές απολύσεις που θα ζητήσει η τρόικα.

Παράλληλα, ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης προανήγγειλε ότι μέχρι τον Δεκέμβιο θα έχουν μπει λουκέτα σε δημόσιους οργανισμούς.

ysterografa.gr