18 Ιουλίου 2013

Υπερψηφίστηκε με 153 "ναι" το πολυνομοσχέδιο (ΒΙΝΤΕΟ)

Υπερψηφίστηκε τα μεσάνυχτα το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών. Το πολυνομοσχέδιο "πέρασε" με 153 "ναι", ενώ με 152 "ναι" πέρασε το άρθρο για τη Δημοτική Αστυνομία.

Από τα αξιοσημείωτα της ψηφοφορίας είναι ότι...
ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Πάρις Κουκουλόπουλος, καταψήφισε το άρθρο για τη Δημοτική Αστυνομία.

Από την ψηφοφορία, απουσίαζε ο Απόστολος Κακλαμάνης του ΠΑΣΟΚ και ο Δ. Κυριαζίδης της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος βρισκόταν στην ιδιαίτερη πατρίδα του, λόγω του θανάτου της μητέρας του.

Η συζήτηση στην οποία επικράτησαν υψηλοί τόνοι, ολοκληρώθηκε στις 11:35 το βράδυ της Τετάρτης.

Ο βουλευτής Ευρυτανίας της ΝΔ Κώστας Κοντογεώργος, προειδοποίησε ότι θα καταψηφίσει τα άρθρα του πολυνομοσχεδίου 80, 81 και 82 που αφορούν την διοικητική μεταρρύθμιση, αν δεν εξαιρεθούν οι τρίτεκνες οικογένειες.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κ. Μητσοτάκης, δήλωσε ότι ακούγοντας τις φωνές πολλών συναδέλφων του, θα αποσύρει τα συγκεκριμένα άρθρα, με αποτέλεσμα ο κ. Κοντογεώργος να άρει τις επιφυλάξεις του.

Τι είπε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του την Τετάρτη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας

Τι είπε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του την Τετάρτη, ο γγ της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος

Τι είπε στη Βουλή ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος

Τι είπε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του την Τετάρτη, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση απέσυρε δυο τροπολογίες, μετά από σφοδρές αντιδράσεις βουλευτών, ενώ υπάρχουν και βελτιώσεις όσον αφορά τους εκπαιδευτικούς, που τίθενται σε διαθεσιμότητα και αναμένεται να απορροφηθούν στο τομέα της υγείας, αλλά και τους δημοτικούς αστυνομικούς, η πλειοψηφία των οποίων θα πάει στην Ελληνική Αστυνομία.