13 Ιουλίου 2013

Σαμαράς: Δεν έχει νέα μέτρα. Προτεραιότητα μου τώρα το 1,5 εκ. ανέργων

«Σε δύο χρόνια θα φύγουν 15.000 δημόσιοι υπάλληλοι από τους 700.000. Μόλις το 2%! Και θα προσληφθούν άλλοι τόσοι! Και με απόλυτα διαφανή και αξιοκρατικό τρόπο» ξεκαθαρίζει ο πρωθυπουργός μιλώντας για τις απολύσεις στο Δημόσιο.

Μάλιστα, ο Αντώνης Σαμαράς θέτει το ζήτημα στη βάση των προτεραιοτήτων αλλά και της ουσίας: «Οι πολίτες προτιμούν να έχουν σχολικούς φύλακες που δεν κάνουν κάτι ουσιαστικό ή νοσηλευτές να τους φροντίζουν στα δημόσια νοσοκομεία; Προτιμούν δημοτική αστυνομία με μόνη αρμοδιότητα την παράνομη στάθμευση ή ενίσχυση της ΕΛΑΣ για χτύπημα του παραεμπορίου και ενίσχυση της αστυνόμευσης στις γειτονιές;».

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, θέμα νέων μέτρων τον Σεπτέμβριο δεν τίθεται: «Γενικώς, το προβλέπουν - μερικοί, μάλιστα, το εύχονται- κάθε φορά. Εμείς θα συνεχίσουμε να τους διαψεύδουμε». Παράλληλα, τονίζει πως οι Ευρωπαίοι έχουν δεσμευθεί για επιπλέον βοήθεια εάν η χώρα επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα.

Όσον αφορά τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, ο κ. Σαμαράς διαβεβαιώνει πως «προσπαθούμε και το παλεύουμε συνεχώς», ενώ για το φόρο πολυτελείας εξηγεί ότι ήταν αναγκαίο κακό να έρθει ένα χρόνο νωρίτερα διαφορετικά «θα κόβαμε τις συντάξεις και μισθούς των στρατιωτικών και θα επιβάλαμε φόρο 2‰ στις επιχειρήσεις».

Μιλώντας για τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη, ο πρωθυπουργός υποστηρίζει ότι θα συνεργαζόταν και πάλι μαζί του αλλά επισημαίνει ότι «με την αποχώρησή με αδίκησε αλλά κυρίως αδίκησε τον εαυτό του».

Τέλος, ο πρωθυπουργός υπογραμμίζει ότι αντιλαμβάνεται ότι κάποιοι ενοχλούνται από τις μεταρρυθμίσεις και την εξυγίανση αλλά δηλώνει πως ο ίδιος μάχεται για τα 1,5 εκ. των ανέργων: «Αντιλαμβάνομαι ότι τα μέτρα αληθινής εξυγίανσης είναι δυσάρεστα για κάποιους. Αλλά εμένα προτεραιότητά μου είναι το 1,5 εκ. άνεργοι για τους οποίους δεν έκλαψε κανείς και οι περισσότεροι τους αντιμετωπίζουν ως απρόσωπο στατιστικό μέγεθος».

Πηγή: Πρώτο Θέμα