24 Ιουλίου 2013

Αυτός είναι ο 19χρονος Βρετανός που δολοφονήθηκε στα Μάλια

Στη δημοσιότητα ήρθαν τα στοιχεία του 19χρονου Βρετανού τουρίστα Tyrell Matthews Burton, ο οποίος δολοφονήθηκε από συμπατριώτη του στα Μάλια κατά τη διάρκεια συμπλοκής περίπου 30 συμπατριωτών του.


Ο Tyrell, γνωστός και με το ψευδώνυμο Sterling ο οποίος δούλευε βοηθός πωλητή σε κατάστημα ρούχων, φέρεται να δολοφονήθηκε από έναν άλλο 19χρονο Βρετανό με κουζινομάχαιρο, αναφέρει η Mirror, ενώ τραγική ειρωνεία είναι το γεγονός πως ο Tyrell είχε συμπληρώσει τα 19 του χρόνια λίγες ώρες πριν, ενώ θα έφευγε την επόμενη ημέρα για την Αγγλία.

Η αστυνομία, η οποία είχε δει το πρόσωπο του δράστη από τις κάμερες, έκανε εφόδους σε συγκεκριμένο δωμάτιο όπου φέρεται να έμενε ο 19χρονος δολοφόνος και εντόπισε τα ματωμένα ρούχα του και τα παπούτσια του. Λίγες ώρες αργότερα, ο ύποπτος συνελήφθη.

Σοκαριστική είναι και η κατάθεση ενός αυτόπτη μάρτυρα του 18χρονου Harry Nye από το Κεντ, ο οποίος είδε την μοιραία συμπλοκή και αναφέρει πως ο 19χρονος Tyrell ήταν «πνιγμένος» στο αίμα, ενώ παράλληλα κάνει λόγο για μεγάλη κωλυσιεργία του ασθενοφόρου. «Το ασθενοφόρο έκανε αιώνες να έρθει και η αστυνομία καθόταν σαν να έλεγε ''είναι απλά ακόμη ένας Βρετανός''. Δε θα μπορούσαν να νοιαστούν λιγότερο», δηλώνει ο νεαρός Αγγλος.

Αν και δεν είναι γνωστά τα αίτια της συμπλοκής, οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο πως ο νεαρός από το Λέϊτον σκοτώθηκε μετά από συνάντηση αντίπαλων ομάδων νεαρών, οι οποίοι αποφάσισαν να «λύσουν» τις διαφορές τους στα Μάλια.