05 Ιουλίου 2013

Ενοχοι για τοκογλυφία και εκβιασμό Καραμπέρης και ο υπερασπιστης της ΕΤ3 Φερετη-Τι ποινες εφαγαν;ς

Πριν από λίγο το δικαστήριο ανακοίνωσε τις ποινές που θα επιβληθούν στα μέλη του κυκλώματος τοκογλυφίας. Ο φερόμενος ως εγκέφαλος, Μ. Καραμπέρης, καταδικάστηκε σε...
11,5 χρόνια φυλάκιση και 15.000 ευρώ πρόστιμο.

Ο Γ. Φερέτης, που κυκλοφορει στην καταληψη της ΕΤ3, καταδικάστηκε σε 8 μήνες με αναστολή, ενώ οι υπόλοιποι 2 κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν σε 18 και 6 μήνες με αναστολή αντίστοιχα.

Οι τρεις λοιπόν, από τους κατηγορούμενους, συμπεριλαμβανομένου και του Γ. Φερέτη, αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ αναμένεται αν θα γίνει το ίδιο και με τον Μ. Καραμπέρη

Ενοχος έκρινε για σωρεία περιπτώσεων τοκογλυφίας και για μεμονωμένες περιπτώσεις εκβίασης το δικαστήριο τον 60χρονο βασικό κατηγορούμενο, Μάρκος Καραμπέρης στην πολύκροτη υπόθεση των τοκογλυφιών που απασχόλησαν τις διωκτικές αρχές και αποκαλύφθηκαν τον περυσινό Ιανουάριο στη Θεσσαλονίκη.

Αντίθετα, ο γνωστός επιχειρηματίας κηρύχθηκε αθώος για την πράξη της συγκρότησης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, όπως και για αυτήν της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (ξέπλυμα βρόμικου χρήματος).

Σε ό,τι αφορά τους υπόλοιπους 13 κατηγορούμενος, το Κακουργιοδικείο Θεσσαλονίκης έκρινε ένοχους τους τρεις εξ αυτών. Πρόκειται για έναν συνεργάτη τού 60χρονου, μία γραμματέα του κι έναν δημοσιογράφο, οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι για απλή ή άμεση συνέργεια σε μεμονωμένες περιπτώσεις τοκογλυφίας.

Ολοι οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι, στους οποίους αποδίδονταν διάφορα αδικήματα, κρίθηκαν αθώοι. Μεταξύ αυτών είναι δύο τραπεζικά στελέχη, ένας απότακτος αστυνομικός, ένας δικηγόρος, καθώς επίσης ο άλλοτε επικεφαλής της επιχειρησιακής διεύθυνσης ειδικών υποθέσεων Θεσσαλονίκης του ΣΔΟΕ.

Στη συνέχεια το δικαστήριο διέκοψε για να αποφασίσει επί των ποινών.