15 Ιουλίου 2013

Ποσο ξεφτιλας εισαι ρε Αβραμοπουλε;;; Δειτε ποσα ηθελε να δινει σε ΓΓ οταν ο ΓΕΕΘΑ παιρνει 1.900 καθαρα το μηνα!!!

[Ο τυπος ειναι εκτος τοπου και χρονου (δεν ντραπηκε τον Αρχηγο που ειναι διπλα του) αλλα το ξερουμε απο το οτι καθε 4μηνο κανονιζει ταξιδι στην Αμερικη για να περναει απ' τη Βοστωνη να βλεπει τον μαμοθρευτο που σπουδαζει εκει... Λυπαμαι που το λεω, αλλα η ξεφτιλα του εχει αρχισει και αγγιζει και τον Σαμαρα που του επιτρεπει να κανει οτι γουσταρει. Και δεν ειναι δικαιολογια το "ενταξει μωρε αστον να βαλει οτι θελει και θα του το κοψει το ΠΑΣΟΚ"... καποια στιγμη ρε Αντωνη πρεπει να τους πεις ενα μεγαλοπρεπες "σαλτα και πηδηξου... απ' το παραθυρο"! Αλλιως τι σκατα αρχηγος εισαι;]

Δεν επανασυγκροτήθηκε η Γενική Γραμματεία Αμυντικών Υποθέσεων στο ΥΠΕΘΑ

Ο Γεν.Γραμματέας της θα ελάμβανε διπλάσιο μισθό σε σχέση με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ
 
Δεν επανασυγκροτήθηκε τελικά ουσιαστικά η Γενική Γραμματεία Αμυντικών Υποθέσεων (ΓΓΑΥ) του υπουργείου Εθνικής Αμύνης, αφού η σχετική τροπολογία του υπουργού Δημήτρη Αβραμόπουλου που είχε κατατεθεί στο πολυνομοσχέδιο αποσύρθηκε πριν από λίγη ώρα. Η ΓΓΑΥ επρόκειτο να συγκροτηθεί με αντικειμενικό σκοπό, όπως σημειωνόταν, «τη δημιουργία αναγκαίου συντονιστικού κέντρου σχεδιασμού και διαχείρισης σε επίπεδο πολιτικής αμυντικών υποθέσεων».
Το γεγονός αυτό όμως είχε προκαλέσει πλήθος σχολίων, στη συντριπτική τους πλειονότητα δυσμενών, τόσο για τον ΥΠΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλο, όσο και κατ’ επέκταση σε βάρος της κυβερνήσεως.

Και αυτό γιατί με την τροπολογία αυτή, όπως προκύπτει από την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους το κόστος λειτουργίας της νέας ΓΓΑΥ του ΥΠΕΘΑ υπολογίζεται σε 130.000 ευρώ ετησίως, κονδύλι που «μεταφράζεται» σε 73.000 ευρώ (δηλ. περίπου 6.100 τον μήνα) για την αμοιβή του γενικού γραμματέα (!) και 54.000 ευρώ από την καταβολή διαφοράς αποδοχών και αποζημιώσεως για υπερωριακή απασχόληση στους αποσπασμένους υπαλλήλους που θα καλύψουν τις θέσεις ενός ειδικού συμβούλου, ενός ειδικού συνεργάτη και τριών διοικητικών υπαλλήλων.

Το ευτράπελο της όλης υποθέσεως είναι ότι η συγκεκριμένη Γεν. Γραμματεία που δεν υφίστατο ως τώρα, αφενός δεν είχε λόγο υπάρξεως τώρα, που γίνεται προσπάθεια περιορισμού του Δημοσίου και αφετέρου – και ίσως το πιο σημαντικό – ότι ο ημέτερος που θα οριζόταν ως επικεφαλής της θα εισέπραττε 6.100 μηνιαίως, την ίδια ώρα που ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ λαμβάνει περί τα 2.800 μικτά (1900 ευρώ καθαρά).

Νομίζουμε ότι θ’αποτελούσε πρόκληση την εποχή που διανύουμε τέτοιες εξόφθαλμες πολυτέλειες που προκαλούν, τόσο εντός όσο και εκτός Ενόπλων Δυνάμεων, κάτι που τελικώς απεφεύχθη.

Δειτε τον αστειο να μασαει τσιχλα την ωρα που "παρακολουθει" (αναθεμα κι αν καταλαβαινει τι βλεπει...) ασκηση των ενοπλων δυνεμεων...