17 Ιουλίου 2013

Bίντεο απεικονίζει έναν από τους δράστες την ώρα που ανοίγει πυρ εναντίον αστυνομικών στη ΓΑΔΑ

Στη διάθεση των αρχών βρίσκεται βίντεο από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης φαρμακείου της περιοχής, που κατέγραψε έναν από τους δράστες της πρωινής επίθεσης με καλάσνικοφ εναντίον αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ, πίσω από το κτίριο της ΓΑΔΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο βίντεο απεικονίζεται ένας από τους δράστες τη στιγμή που ανοίγει πυρ εναντίον των αστυνομικών. Η επίθεση έγινε λίγο πριν τις 9 π.μ. της Τετάρτης πίσω από το κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, την ώρα που οι γύρω δρόμοι ήταν γεμάτοι κίνηση.

Μία ομάδα μοτοσυκλετιστών της ομάδας Δίας εντόπισε ένα ΙΧ, μάρκας Volvo, το οποίο κινείτο ύποπτα. Οι αστυνομικοί άρχισαν να το παρακολουθούν και λίγο αργότερα, ενώ το πλησίαζαν, οι επιβάτες του βγήκαν έξω από το όχημα και άρχισαν να πυροβολούν εναντίον τους με Καλάσνικοφ. Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά. Στο σημείο βρέθηκαν 7-8 κάλυκες από καλάσνικοφ και μία τρύπα από σφαίρα στη μία από τις μοτοσυκλέτες της ομάδας ΔΙΑΣ. Από τους 20 περίπου πυροβολισμούς των δραστών, δεν τραυματίστηκε κανείς, ενώ αυτή τη στιγμή λαμβάνει χώρα ευρεία επιχείρηση για τον εντοπισμό των κακοποιών. Ηδη, όπως αναφέρει η Ημερησία, έχουν γίνει τέσσερις προσαγωγές υπόπτων.

Οι δράστες, που σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ήταν τρεις, κατάφεραν να διαφύγουν με το αυτοκίνητο, το οποίο βρέθηκε λίγη ώρα αργότερα εγκαταλελειμμένο στην οδό Αχαΐας, στην περιοχή Πανόρμου.

Σύμφωνα με δηλώσεις ανώτατων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ, η Αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο οι πυροβολισμοί να είναι αντίποινα για την πρόσφατη σύλληψη δύο φερόμενων μελών των «Πυρήνων», ή αντίποινα της συμμορίας του Μάριο Κόλα για τον θάνατο του Εντσον Λίκα και του θείου του Φλαμούρ Σινανι.