24 Ιουλίου 2013

Μας ξεφτίλισε διεθνώς ο στόκος: Ο Ρέμος στην «Bild» για το κράξιμο στον Σόιμπλε

Το δημοσίευμα σχολιάζει ότι προφανώς το μίσος προέρχεται από φόβο για τα περιουσιακά στοιχεία, και αυτό γιατί ο Σόιμπλε έχει ζητήσει επανειλημμένως ότι η φοροδιαφυγή στην Ελλάδα θα πρέπει να ελέγχεται καλύτερα

Με την φωτογραφία του Αντώνη Ρέμου δίπλα στον υπουργό Οικονομικών, Wolfgang Schäuble, η γερμανική εφημερίδα «Bild» μιλά για ένα πάρτι που πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα για πλούσιους και διάσημους, εκεί όπου ο υπουργός χλευάστηκε με τον πιο... άγευστο τρόπο!

«Ο Έλληνας τραγουδιστής που χλεύασε τον Schäuble», γράφει χαρακτηριστικά στον τίτλο της η εφημερίδα. Μιλώντας για το νησί των Ανέμων που μαζεύει κάθε καλοκαίρι το jet - set, την ελιτ των Ελλήνων επωνύμων που έχουν πολλά χρήματα, ειρωνεύεται τη χλιδή του πάρτι που... απεικονίζει, όπως αναφέρει, τη δραματική οικονομική κατάσταση της χώρας.

Ό,τι συνέβη εκείνη τη βραδιά είναι καταγεγραμμένο στο ρεπορτάζ. 1.500 επισκέπτες, οι σαμπάνιες με αριθμούς και κόστος (μέγιστη τιμή 25.000 ευρώ ανά φιάλη - 300 μπουκάλια) και τα λόγια του τραγουδιστή κατά γράμμα...

«Το εκτροχιασμένο πλήθος ζητωκραύγαζε και γέλαγε σε σχόλιο του τραγουδιστή για την αναπηρία του υπουργού Οικονομικών, έπειτα από την απόπειρα δολοφονίας του το 1990». Το δημοσίευμα σχολιάζει ότι προφανώς το μίσος προέρχεται από φόβο για τα περιουσιακά στοιχεία, και αυτό γιατί ο Σόιμπλε έχει ζητήσει επανειλημμένως ότι η φοροδιαφυγή στην Ελλάδα θα πρέπει να ελέγχεται καλύτερα. Αναφορά γίνεται και για όσα ειπώθηκαν για την γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ.

Τέλος, το δημοσίευμα καταλήγει χαρακτηρίζοντας την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας πιο δραματική από ποτέ.

Ζωή Ψαρρά
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ