24 Ιουλίου 2013

Το ΣΔΟΕ ήταν στο πάρτι της χλιδής στη Μύκονο-Τα στοιχεία όμως που δίνει δείχνουν ότι πήγε μάλλον για ξεκάρφωμα

[... προκειμένου να μην γίνουν τα ίδια όπως την αλλη φορά που μετά το κράξιμο το προστιμο των μερικών χιλιάδων ευρώ εγινε 4 εκ ευρώ... Τώρα λένε ότι ήταν παρόντες αλλά αν υπολογισουμε οτι η εισοδος και το φαγητό στοιχιζαν 360 ευρώ ανα ατομο, μαλλο θα γελασουμε με όσα λενε οτι εκανε τζιρο το μαγαζι...]

Παρόν ήταν το ΣΔΟΕ στη... κοσμική εκδήλωση στη γνωστή παραλία της Μυκόνου και μάλιστα όχι με ένα αλλά με δύο συνεργεία ελέγχου.

Το πρώτο συνεργείο έπιασε δουλειά στις 12 και μισή το μεσημέρι καταγράφοντας τις πρώτες... εκδηλώσεις χλιδής, για να παραδώσει τη σκυτάλη του ελέγχου σε άλλο συνεργείο γύρω στις 2 και μισή, το οποίο παρέμεινε στο χώρο της... εκδήλωσης έως τις 4 το πρωί.

Το ερώτημα είναι βέβαια τι ακριβώς κατέγραψαν τα δύο συνεργεία, δηλαδή εάν η επιχείρηση που «φιλοξένησε» την εκδήλωση εξέδωσε τις αποδείξεις που έπρεπε, ερώτημα εύλογο εάν αναλογιστεί κανείς ότι το καλοκαίρι του 2009 η ίδια επιχείρηση πρωταγωνίστησε σε ένα επεισόδιο φοροδιαφυγής- μαμούθ, με αποτέλεσμα να πέσει και «καμπάνα» 4 εκατ. ευρώ, αφού όμως έγινε πρωτοσέλιδο και πρώτο θέμα στα δελτία ειδήσεων.

Σύμφωνα με υπηρεσιακούς παράγοντες του ΣΔΟΕ, τα συνεργεία ελέγχου διαπίστωσαν ότι η επιχείρηση εξέδωσε τα φορολογικά στοιχεία που όφειλε, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ο τζίρος τη συγκεκριμένη ημέρα έφτασε στις 420.000 ευρώ.

Το πρώτο ερώτημα που ανακύπτει είναι εάν ακόμα κι αυτός ο υψηλός τζίρος ανταποκρίνεται στο... όργιο χλιδής με τα ποτάμια πανάκριβης σαμπάνιας, που κατέγραψαν οι κάμερες.

Το δεύτερο ερώτημα, που θέτουν παλιοί και έμπειροι ελεγκτές του Σώματος, είναι γιατί δεν ενεργοποιήθηκαν οδηγίες ελέγχου προηγούμενων ετών, όταν κλιμάκια του ΣΔΟΕ δεν έλεγχαν επιχειρήσεις αλλά έστηναν καρτέρι σε νυχτερινά κέντρα, βάζοντας στο στόχαστρο πανάκριβα αυτοκίνητα, οι ιδιοκτήτες των οποίων καλούνταν να αποδείξουν το «πόθεν έσχες» τους.

Οπως λένε οι ίδιοι ελεγκτές, θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να καταγραφούν όσοι βρέθηκαν στο συγκεκριμένο ή ανάλογα πάρτι, έτσι ώστε να κληθούν να εξηγήσουν σε δεύτερο χρόνο, εάν μπορούν να δικαιολογήσουν την... ανοιχτοχεριά τους, με βάση τα εισοδήματα που δηλώνουν.



Πηγή: Κι όμως το ΣΔΟΕ ήταν στο πάρτι της χλιδής στη Μύκονο - Ποιος ο τζίρος της επιχείρησης τη συγκεκριμένη ημέρα | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/116016#ixzz2Zu3JDSR2