06 Ιουλίου 2013

ΒΙΝΤΕΟ-Ο Καψής εξηγεί το σχέδιο για τη νέα Ραδιοτηλεόραση

Για το σχέδιο της νέας Ραδιοτηλεόρασης μίλησε ο αρμόδιος υφυπουργός Παντελής Καψής. Ο κ. Καψής αναφέρθηκε στη διοίκηση, το προσωπικό, τις συζητήσεις που γίνονται με τους εργαζομένους, τη μεταβατική περίοδο και τη σχέση της με την πολιτική εξουσία.
«Θα στηθεί στα πρότυπα του ΒΒC» είπε και πρόσθεσε: «Προσπαθώ να πείσω τους εργαζομένους, αλλά φοβάμαι ότι είμαστε σε ένα σημείο που δεν θα το ξεπεράσουμε. Βασιζόμαστε στο σχέδιο Μόσιαλου και θέλουμε η λειτουργία της νέας ΕΡΤ να αποκοπεί από τα πολιτικά κόμματα» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Καψής.

Eπιπλέον, εξέφρασε την πεποίθηση ότι εντός των επομένων ημερών θα ξεκινήσει τη λειτουργία της η μεταβατική δημόσια τηλεόραση και ραδιοφωνία, ενώ υπογράμμισε πως κάνει προσπάθειες ώστε να υπάρξει κάποια συμφωνία και προσέγγιση με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, καθώς όπως υποστήριξε, αρνούνται να υπογράψουν τις μεταβατικές συμβάσεις εργασίας τους. Ο Παντελής Καψής θα συναντηθεί σήμερα το πρωί με τους δημοσιογράφους και ευελπιστεί ότι θα υπάρξει συμφωνία.

Ο υφυπουργός δημόσιας ραδιοτηλεόρασης σχολίασε πως είναι μια ιστορική ευκαιρία να αλλάξει η δημόσια ραδιοτηλεόραση και ξεκαθάρισε, σχετικά με το πότε ακριβώς θα ξεκινήσει η λειτουργία της μεταβατικής περιόδου της νέας ραδιοτηλεόρασης, πως «το deadline είναι 24ώρων».

Δείτε τα βίντεο από το πρωινό του Mega.