30 Ιουλίου 2013

Γιβραλταρ: Απιστευτο χουνερι ισπανων σε Βρετανους

-Και πυρά από την ισπανική Ακτοφυλακή κατά... jet ski!
- Έξαλλοι οι Ισπανοί, ταλαιπώρησαν πολύ κόσμο στα σύνορα, αφήνοντας ουρές χιλιομέτρων σε υψηλές θερμοκρασίες

Απίστευτος καυγάς εν έτει 2013 στην καρδιά της Ευρώπης, μεταξύ δύο εταίρων στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ και σε όλους τους «ευρωατλαντικούς θεσμούς»!
Και η ισπανική Ακτοφυλακή έβαλλε κατά jet ski (!) στα νερά του Γιβραλτάρ (μόλις 2,6 τετραγωνικά μίλια) και μπούκαρε στα βρετανικά χωρικά ύδατα, ενώ ισπανικά μαχητικά πέταξαν πάνω από τον αμφισβητούμενης κυριαρχίας (από τους Ισπανούς) βράχο (βρίσκεται υπό τους Βρετανούς από το 1713 – οι κάτοικοι απέρριψαν την ιδέα της ισπανικής κυριαρχίας σε δημοψηφίσματα, το 1967 και το 2002, αλλά δεν πτόησε τη Μαδρίτη). Είχε προηγηθεί η τοποθέτηση από τους Βρετανούς ενός τεχνητού ύφαλου στον κόλπο του Ακρωτηρίου, κάτι που προκάλεσε τη μήνη των Ισπανών ψαράδων που αντιμετώπισαν με τα σκάφη τους το βρετανικό Βασιλικό Ναυτικό, καθώς προσπάθησαν να αποτρέψουν την εξέλιξη. Τι έκαναν: χρησιμοποίησαν ταχύπλοα και άρχισαν να κόβουν βόλτες ανάμεσα στα σκάφη που έκαναν την τοποθέτηση, προκαλώντας κύματα και... προβλήματα!

Τα αντίποινα των Ισπανών όμως, δεν σταμάτησαν εκεί. Χθες, ακινητοποίησαν επί ώρες περίπου 10.000 οχήματα τουριστών, ελέγχοντας τα όλα ένα προς ένα στα σύνορα. Το αποτέλεσμα: εκνευρισμός, ουρές, αναμονές της τάξης των έξι ωρών. Φυσικά, έγιναν και διάφορα «τζαρτζαρίσματα» μεταξύ του Κάμερον και του Ραχόι, με τους Βρετανούς να διαμαρτύρονται για τις εισβολές των σκαφών της ισπανικής Ακτοφυλακής στα νερά του Γιβραλτάρ.

http://www.elkosmos.gr/international-news/international-news/europe/13078-2013-07-28-23-09-46.html