04 Ιουλίου 2013

Η μεγαλυτερη στα χρονικα αποζημιωση για μετανάστη που χτυπήθηκε εξακολουθητικά στο κεφάλι και έχασε το μισό κρανίο του [εικόνα]

Τη μεγαλύτερη αποζημίωση που έχει δοθεί στα χρονικά του αμερικανικού συστήματος δικαιοσύνης, 58 εκ δολ., αποφάσισε την Τετάρτη δικαστήριο της Καλιφόρνια, με αποδέκτη του χρηματικού ποσού παράνομο μετανάστη, ο οποίος υπέστη σοβαρότατα εγκεφαλικά τραύματα, έπειτα από τον ξυλοδαρμό του από πορτιέρη σε μπαρ στο Λος Άντζελες.
Ο μπράβος προκάλεσε στον 43χρονο Lopez Chaj θανάσιμες εγκεφαλικές βλάβες, αφού συνέτριψε εξακολουθητικά το κρανίο του άμοιρου μετανάστη αρχικά με ρόπαλο και εν συνεχεία χτυπώντας το στο έδαφος, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να απολέσει το 25% της συνολικής μάζας του κρανίου του.

Η επίθεση είχε ως αποτέλεσμα την πρόκληση μόνιμων νευρολογικών βλαβών, οι οποίες απαιτούν ισόβια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και εκτεταμένες πλαστικές επεμβάσεις αποκατάστασης του κρανίου του θύματος.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χάσει ο Chaj την ικανότητα της ομιλίας, αλλά και να χρήζει επί 24ώρου βάσεως ιατρική φροντίδα.