07 Ιουλίου 2013

Προπηλάκισαν τον Καμίνη;

Στον δήμαρχο Αθηναίων φαίνεται πως επιτέθηκε σύμφωνα με πληροφορίες ομάδα εργαζομένων στους δήμους που είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα γραφεία της ΚΕΔΕ όπου συνεδρίαζαν οι δήμαρχοι.
Οι απόψεις διίστανται για το τι ακριβώς συνέβη έξω από το γραφεία καθώς ορισμένες πηγές κάνουν λόγο για απλή αποδοκιμασία του Γιώργου Καμίνη και άλλες αναφέρουν πως ο δήμαρχος Αθηναίων χτυπήθηκε από μερίδα συγκεντρωμένων.

Σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Αθηναίων κάνει λόγο ξεκάθαρα για επίθεση κατά του δημάρχου και αναφέρει χαρακτηριστικά:

"Η σωματική επίθεση εναντίον του δημάρχου Αθηναίων, κ. Γιώργου Καμίνη, κατά την έξοδό του από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, αποτελεί την πιο τρανή απόδειξη για τους επικίνδυνους δρόμους, στους οποίους οδηγεί η συνδικαλιστική ηγεσία της ΠΟΕ ΟΤΑ, τους εργαζόμενους στην τοπική αυτοδιοίκηση. Στοχοποιώντας ρητά τον δήμαρχο Αθηναίων, ο οποίος με ιδιαίτερη σαφήνεια έχει τοποθετηθεί σε όλα τα ανοιχτά ζητήματα, ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ, κ. Θ. Μπαλασόπουλος, επιχειρεί να συγκαλύψει τη διαχρονική εμπλοκή του στο σύστημα των πελατειακών σχέσεων στην τοπική αυτοδιοίκηση. Οι συνθήκες κατατρομοκράτησης που κάποιοι επιχείρησαν να επιβάλουν στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ και οι τραμπούκικες επιθέσεις, δεν συμβάλλουν στην εξεύρεση λύσεων στον ευαίσθητο αυτό χώρο, και απαιτείται η ομόθυμη και απερίφραστη καταδίκη τους".

Μόλις έγινε γνωστό το επεισόδιο ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

"Kαταδικάζω με τον πιο έντονο τρόπο την απρόκλητη επίθεση εναντίον του δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη. Επικοινώνησα ήδη μαζί του και του εξέφρασα την συμπαράστασή μου. Οι δράστες πρέπει να εντοπιστούν και να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη".

megatv.com