02 Ιουλίου 2013

«Πσοφιοι» δύο Αλβανοί δραπέτες μετά από ανταλλαγή πυρών με τα ΕΚΑΜ... μένουν άλλοι τρεις

Αντε γερα ρε! Αλλοι 3 μειναν...

Νεκροί έπεσαν σύμφωνα με πληροφορίες δύο εκ των δραπετών από τις φυλακές Τρικάλων μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς (αποσπάσματα των ΕΤΑ, ΜΥΑ/ΛΣ και ΕΚΑΜ) το βράδυ στην περιοχή Κόνισκα Αιτωλοακαρνανίας.

Στην περιοχή αυτή είχαν επικεντρώσει οι αστυνομικοί από νωρίτερα σήμερα τις έρευνες τους για τον εντοπισμό των δραπετών. Οι Αλβανοί είχαν εντοπιστεί κατα τη διάρκεια της ημέρας, αλλά κρίθηκε ότι θα έπρεπε τα αποσπάσματα να περιμένουν να πέσει το σκοτάδι για να έχουν πλεονέκτημα λόγω τη δυνατότητας να επιχειρούν στο σκοτάδι, κάτι που οι κακοποιοί δεν είχαν.

Με την χρήση προηγμένων συστημάτων θερμική όρασης των ΕΤΑ εντοπίστηαν και εν συνεχεία οι Αλβανοί κακοποιοί κυριολεκτικά θερίστηκαν μέσα στο σκοτάδι.

Η μάχη διεξήχθη στην περιοχή Κόνισκα Αιτωλοακαρνανίας και διήρκεσε τουλάχιστον μια ώρα. Οι Αλβανοί κλήθηκαν να παραδοθούν, αλλά άρχισαν να πυροβολούν με ΑΚ-47.

Οι Έλληνες ανταπέδωσαν με στοχευμένα πυρά και μετά από σύντομη καταδίωξη οι δύο Αλβανοί εξοντώθηκαν.

Υπενθυμίζεται ότι οι πέντε καταζητούμενοι είχαν δραπετεύσει το Μάρτιο από τις φυλακές των Τρικάλων. H αστυνομία εδώ και αρκετές εβδομάδες βρίσκεται σε συναγερμό για τον εντοπισμό των εξαιρετικά επικίνδυνων κακοποιών.

Τα ξημερώματα της 17ης Ιουνίου οι κακοποιοί πυροβόλησαν και σκότωσαν 37χρονο αστυνομικό, σε ενέδρα που είχαν στήσει σε ομάδα της Ασφάλειας Λειβαδιάς.

Ορισμένοι από αυτούς είχαν εμπλακεί πριν από λίγο καιρό και στην αιματηρή συμπλοκή στα Ίσθμια Κορινθίας, όπου είχε πέσει νεκρή μια 25χρονη κοπέλα.

Επίσης, οι δραπέτες των φυλακών είχαν συμμετοχή και στην ένοπλη ληστεία που έγινε τον Μάιο σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στη Λάρισα με λεία που αγγίζει το 1 εκατομμύριο ευρώ.

Ένας από τους δραπέτες, ο 36χρονος Μάριο Κόλα υπήκοος Αλβανίας, συμμετείχε στη συγκεκριμένη ληστεία, ενώ φέρεται να εμπλέκεται και στη δολοφονία της 25χρονης κοπέλας στα Ίσθμια.