08 Ιουλίου 2013

«Το Δημόσιο δεν εκβιάζεται», λέει ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ για τον ΟΠΑΠ... καλα ας ακυρωθει η πωληση και να δουμε που θα κρυφτειτε

«Για πόλεμο εντυπωσιασμού», έκανε λόγο τη Δευτέρα σε δηλώσεις του στον ΒΗΜΑ 99,5 ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ Στέλιος Σταυρίδης, σχολιάζοντας το εξώδικο που απέστειλε ο πλειοδότης του διαγωνισμού για το 33% του ΟΠΑΠ, το επενδυτικό σχήμα Emma Delta.

Στο εξώδικο της η Emma Delta υποστηρίζει ότι η συμπεριφορά και οι ενέργειες που επιδιώκει το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων είναι επιζήμιες για τα συμφέροντα του ΟΠΑΠ, ενώ προσκρούουν στους όρους των διακηρύξεων για την παραχώρηση της άδειας για τα Κρατικά Λαχεία.

Ο κ. Σταυρίδης είπε ότι υπάρχουν δύο ξεχωριστές συμβάσεις (μία για τα Λαχεία και μία για το 33% του ΟΠΑΠ), τις οποίες το Ταμείο έχει κατοχυρώσει και μένει να ολοκληρωθούν με τις υπογραφές.

Όταν υπογραφούν, θα εισπραχθούν και τα σχετικά ποσά, δηλαδή 190 εκατ. ευρώ μετρητά για τα Κρατικά Λαχεία και 652 εκατ. ευρώ για τον ΟΠΑΠ. Από τα Λαχεία υπάρχει η εκτίμηση για έσοδα ύψους 580 εκατ. ευρώ την επόμενη 12ετία.

Αναφερόμενος στην ουσία της υπόθεσης, είπε ότι το ΤΑΙΠΕΔ δεν εμπλέκεται στις σχέσεις μεταξύ των μετόχων της κοινοπραξίας που κέρδισε το διαγωνσιμό για τα Κρατικά Λαχεία (στην οποία ποσοστό 70% έχει η συμμετέχουν η θυγατρική του Οργανισμού ΟΠΑΠ INV και το υπόλοιπο ποσοστό οι εταιρείες Intralot και Scientific), αν και, παρόλα αυτά, κατέβαλε προσπάθειες διαμεσόλαβησης.

Η Emma Delta, σημείωσε, προβάλλει αντιρρήσεις τις οποίες δεν δικαιούται, ενώ ο κ. Σταυρίδης ανέφερε ότι το επενδυτικό σχήμα γνώριζε τις σχέσεις των μετόχων και πριν το διαγωνισμό.

Το ΤΑΙΠΕΔ, τόνισε, δεν επηρεάζεται από τις κινήσεις που γίνονται, καθώς, όπως ανέφερε, «το Δημόσιο δεν εκβιάζεται».