14 Ιουλίου 2013

Ιγνατίου: Ο ΓΑΠ έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη-Ο Καραμανλής είπε την αλήθεια στον λαό, αλλά…

[Άλλο ένα αντικειμενικο άρθρο από τον αριστερό Μ. Ιγνατίου... σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑίο Ζουπανιώτη με τον οποίο γελάει ο κόσμος...]

Με άρθρο του στο “Έθνος της Κυριακής”, ο Μιχάλης Ιγνατίου εξαπολύει επίθεση κατά του Γιώργου Παπανδρέου, αποδίδοντας στον πρώην πρωθυπουργό προσπάθεια να… προσπεράσει τις ευθύνες του για το σημερινό κατάντημα του τόπου, με αφορμή την προσφυγή στον μηχανισμό στήριξης της τρόικας.
Παράλληλα, ο γνωστός δημοσιογράφος αναφέρεται και στον Κώστα Καραμανλή, για τον οποίο παραδέχεται ότι είπε την αλήθεια στον ελληνικό λαό προεκλογικά, το 2009, κάτι ωστόσο που δεν σβήνει τις ευθύνες του, όπως σημειώνει με νόημα.

“Στη διάρκεια της δικής του πενταετίας, ο Κώστας Καραμανλής έδειξε μεγάλη, τυφλή θα έλεγα, εμπιστοσύνη στο οικονομικό επιτελείο που ο ίδιος επέλεξε και διόρισε.

Άρα, ως πρωθυπουργός έχει και την ευθύνη των πράξεών τους. Το ελάχιστο θετικό για τον κ. Καραμανλή είναι ότι αντιλήφθηκε, έστω και αργά, τον κίνδυνο, προσπάθησε να επιβάλει μέτρα και είπε την αλήθεια στον λαό.

Η παραδοχή του δεν σβήνει τις ευθύνες του”, τονίζει ο Μιχάλης Ιγνατίου για τον Κώστα Καραμανλή.

Για τον Γιώργο Παπανδρέου απ΄την άλλη, είναι πολύ πιο σκληρός, αναφορικά με τις ευθύνες του πρώην πρωθυπουργού.

“Προσπαθεί να αποσείσει τις ευθύνες του για την άνευ προηγουμένου οικονομική τραγωδία που βιώνει ο ελληνικός λαός. Αγωνιά για την περίπτωση κατά την οποία αποδειχθεί ότι ο ίδιος βάσει σχεδίου, αποφάσισε να οδηγήσει τα πράγματα προς το ΔΝΤ, προκειμένου να μην λάβει ο ίδιος τα πικρά μέτρα που απαιτούνταν αμέσως μετά την εκλογή του, για να σταματήσει ο κατήφορος της Ελλάδας.

Από τους έξι πρωθυπουργούς που κυβέρνησαν την Ελλάδα από το 1974, ο κ. Παπανδρέου έχει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης”, αναφέρει στο άρθρο του στο “Έθνος της Κυριακής” ο Μιχάλης Ιγνατίου.

ysterografa.gr