22 Ιουλίου 2013

Ποιές διακοπές; «Γκάζια» Σαμαρά σε υπουργούς για μεταρρυθμίσεις!

Με «γκάζια» του Αντώνη Σαμαρά προς τους υπουργούς ξεκίνησε η εβδομάδα.

Η προσπάθεια του πρωθυπουργού έχει σαφή προσανατολισμό: να επιταχυνθεί η κυβερνητική πολιτική , να αποφευχθεί η όποια «καλοκαιρινή» χαλάρωση και να υλοποιηθούν κυβερνητικές δράσεις που θεωρούνται ιδιαίτερα κρίσιμες.


Από το πρωί ο Πρωθυπουργός είχε αλλεπάλληλες τηλεφωνικές επικοινωνίες με υπουργούς, αναπληρωτές αλλά και υφυπουργούς, ελέγχοντας προσωπικά τα χρονοδιαγράμματα δράσεων που έχουν τεθεί ανά τομέα.

Ο κ. Σαμαράς θέλει να επιτευχθεί η όσο το δυνατόν καλύτερη προετοιμασία στο θέμα της μείωσης του ΦΠΑ ώστε και να περάσουν τα οφέλη της μείωσης στον καταναλωτή και να μην επηρεαστούν τα κρατικά έσοδα.

«Αν όλα πάνε καλά και αυτή η πιλοτική μείωση αποφέρει αποτελέσματα τότε θα μπορέσει να αποτελέσει την απαρχή και για άλλες μειώσεις φόρων. Γι΄ αυτό και πρέπει όλοι οι εμπλεκόμενοι να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να πετύχει το συγκεκριμένο μέτρο» έλεγαν συνεργάτες του Πρωθυπουργού, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο να επιστρέψει ο ΦΠΑ στο 23% και να χαθεί μια μεγάλη ευκαιρία για την πραγματική οικονομία.

Την ίδια ώρα, κρίσιμο μέγεθος για την πορεία του κυβερνητικού έργου είναι η υλοποίηση των προβλέψεων του πολυνομοσχεδίου και κυρίως η εφαρμογή των προβλεπόμενων αλλαγών στο Δημόσιο.

Τέλος, την Τετάρτη ή την Πέμπτη, μετά το άνοιγμα των θερινών τμημάτων της Βουλής, θα κατατεθεί το νέο φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες θα περιλαμβάνει και την διάταξη για τις αποζημιώσεις των απολυθέντων της πρώην ΕΡΤ που είχε αποσυρθεί από το πολυνομοσχέδιο.