24 Ιουλίου 2013

Σωστός ο Γ. Βρούτσης: Το ασφαλιστικό θέλει αλλαγή εκ θεμελίων... ΒΙΝΤΕΟ

Για μη βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα στη χώρα και για ανάγκη "εκ θεμελίων" αλλαγής του έκανε λόγο ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινό MEGA».

«Εντοπίζουμε και έχω εντοπίσει πραγματικά σε αυτούς τους 12 μήνες στο υπουργείο πάρα πολλά θέματα. Τα οποία δείχνουν ότι το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας θέλει αλλαγή εκ θεμελίων. Και όταν λέμε αλλαγή εκ θεμελίων, σήμερα βρισκόμαστε μπροστά σε μια δημοσιονομική προσαρμογή της μείωσης των συντάξεων που έγινε με αυτό τον βίαιο τρόπο με το 40/93 και προγενέστερα, καταπολεμούμε παθογένειες, νοικοκυρεύουμε τα πράγματα αλλά πρέπει να προχωρήσουμε πλέον σε μια εκ βάθρων αλλαγή του ασφαλιστικού. Δεν είναι βιώσιμο με την σημερινή του μορφή και είναι βιώσιμο όσο στηρίζεται από τον κρατικό προϋπολογισμό», είπε χαρακτηριστικά.



Αναφορικά με τις καθυστερήσεις στην καταβολή της κανονικής σύνταξης, ο υπουργός αναγνώρισε το πρόβλημα και είπε ότι δρομολογείται διάταξη μέσα από την οποία μέσα σε δυο μήνες θα καταβάλλεται προσωρινή σύνταξη ίση με το 90% της κανονικής. Σχετικά με το δημοσιονομικό όφελος από την καταγραφή των συντάξεων και την μη χορήγησή τους σε κάποιες περιπτώσεις, ο Γιάννης Βρούτσης μίλησε για 55.000 συντάξεις που έμειναν αδιευκρίνιστες.

Πηγή Real