21 Ιουλίου 2013

Συνελήφθη και δεύτερος ύποπτος για την βομβιστική επίθεση στη Λάρισα

Συνελήφθη το απόγευμα της Κυριακής στο Κερατσίνι το δεύτερο άτομο που αναζητούσε η αστυνομία σε σχέση με την βομβιστική επίθεση που αναστάτωσε τα ξημερώματα του Σαββάτου τη Λάρισα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πρόκειται για άτομο που εμπλέκεται στα κυκλώματα της νύχτας και οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. θεωρούν ότι συμμετείχε στην επίθεση στην οδό Μανδηλαρά στη Λάρισα. Κατά τις πληροφορίες, έχει απασχολήσει τις Αρχές για μεταφορά εκρηκτικών.

Για την επίθεση είχε συλληφθεί ήδη ένας 39χρονος από την Καλαμάτα που διαμένει στην Αθήνα και ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να έχει ομολογήσει τη συμμετοχή του στην ενέργεια.

Όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν στο συμπέρασμα ότι στόχος της επίθεσης ήταν η κατοικία της εισαγγελέως Πρωτοδικών Τρικάλων κ. Σοφίας Πετράκη, η οποία είχε χειρισθεί τις δύο δικογραφίες για τις απόπειρες απόδρασης κρατουμένων -η πρώτη του βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστού και η δεύτερη έντεκα αλβανών κρατουμένων - από τις φυλακές της πόλης.

Καταστροφές του χώρου που προκλήθηκε από ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα το πρωί σε πολυκατοικία, στην οποία διαμένει εισαγγελέας η οποία είχε χειριστεί υπόθεση γνωστού κακοποιού στη Λάρισα, στη συμβολή των οδών Υψηλάντου και Μανδηλαρά, στη Λά...Η είσοδος της πολυκατοικίας έχει καταστραφεί μετά από ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα το πρωί, στην οποία διαμένει εισαγγελέας η οποία είχε χειριστεί υπόθεση γνωστού κακοποιού στη Λάρισα, στη συμβολή των οδών Υψηλάντου και Μανδηλαρά, στη Λάρισ...Ρολίγια της ΔΕΗ έχουν καταστραφεί από την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα το πρωί σε πολυκατοικία, στην οποία διαμένει εισαγγελέας η οποία είχε χειριστεί υπόθεση γνωστού κακοποιού στη Λάρισα, στη συμβολή των οδών Υψηλάντου και Μανδηλαρά, στη ...Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στις 4.10 τα ξημερώματα του Σαββάτου 20 Ιουλίου 2013, στην περιοχή ¶γιος Κωνσταντίνος στη Λάρισα, στη συμβολή των οδών Υψηλάντου και Μανδηλαρά. Η έκρηξη έγινε σε πολυκατοικία με 50 διαμερίσματα επί της οδού Μανδηλαρά 93, όπο...Αστυνομικοί έχουν αποκλείσει την περιοχή που σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη σήμερα το πρωί σε πολυκατοικία, στην οποία διαμένει εισαγγελέας η οποία είχε χειριστεί υπόθεση γνωστού κακοποιού στη Λάρισα, στη συμβολή των οδών Υψηλάντου και Μανδηλαρά, στη Λά...Σπασμένη βιτρίνα καταστήματος που προκλήθηκε από ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα το πρωί σε πολυκατοικία, στην οποία διαμένει εισαγγελέας η οποία είχε χειριστεί υπόθεση γνωστού κακοποιού στη Λάρισα, στη συμβολή των οδών Υψηλάντου και Μανδηλαρά,...Σπασμένη βιτρίνα καταστήματος που προκλήθηκε από ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα το πρωί σε πολυκατοικία, στην οποία διαμένει εισαγγελέας η οποία είχε χειριστεί υπόθεση γνωστού κακοποιού στη Λάρισα, στη συμβολή των οδών Υψηλάντου και Μανδηλαρά,...Καταστροφές του χώρου όπου προκλήθηκε η ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα το πρωί σε πολυκατοικία, στην οποία διαμένει εισαγγελέας η οποία είχε χειριστεί υπόθεση γνωστού κακοποιού στη Λάρισα, στη συμβολή των οδών Υψηλάντου και Μανδηλαρά, στη Λάρ...Διαλυμένο παρμπρίζ αυτοκινήτου που προκλήθηκε από ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα το πρωί σε πολυκατοικία, στην οποία διαμένει εισαγγελέας η οποία είχε χειριστεί υπόθεση γνωστού κακοποιού στη Λάρισα, στη συμβολή των οδών Υψηλάντου και Μανδηλαρά...
9 φωτογραφίες Πρόκειται για την αποτυχημένου απόπειρα του Παναγιώτη Βλαστού να διαφύγει με ελικόπτερο από τις φυλακές Τρικάλων, το Φεβρουάριο του 2013 και την απόδραση λίγες ημέρες αργότερα των έντεκα Αλβανών, από τους οποίους παραμένουν άφαντοι οι έξι.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης για την επίθεση

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου, με αφορμή την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού που εξερράγη χθες σε πολυκατοικία στη Λάρισα, όπου διαμένει εισαγγελέας της περιοχής δήλωσε:

«Η εγκληματική επίθεση σε βάρος της εισαγγελέως είναι επίθεση κατά της Δημοκρατίας και των θεσμών και ως τέτοια καταδικάζεται από το σύνολο της κοινωνίας. Εκφράζω την αμέριστη συμπαράσταση της κυβέρνησης στην ίδια και την οικογένειά της, καθώς και στους πολίτες που διέτρεξαν κίνδυνο από την έκρηξη».

Παράλληλα, ο κ. Αθανασίου επανέλαβε την πεποίθησή του ότι «οι Έλληνες δικαστικοί λειτουργοί δεν πτοούνται από τέτοιες ενέργειες και θα συνεχίσουν δε να ασκούν τα καθήκοντά τους με υπευθυνότητα και παρρησία, υποκείμενοι αποκλειστικά στο νόμο και τη συνείδησή τους».

Η Πολιτεία, τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης, «θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή φύλαξη των δικαστικών καταστημάτων και την προστασία των λειτουργών της Δικαιοσύνης».

Ένωση Εισαγγελέων: Προστατέψτε τους δικαστές

Ανακοίνωση για το θέμα της επίθεσης στη Λάρισα εξέδωσε η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος. Σε αυτήν αναφέρονται τα εξής:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, με αφορμή την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού που εξερράγη την 20-7-2013, στην οικία εισαγγελέως στη Λάρισα.

Εκφράζει τη συμπαράστασή του στην εισαγγελέα, στην οικογένειά της, καθώς και πολίτες που διέτρεξαν κίνδυνο από την έκρηξη.

Ενόψει του ότι πρόκειται για ένα ακόμη από τα παρεμφερή πρόσφατα περιστατικά, κατευθυνόμενο εις βάρος δικαστικού λειτουργού ο χειρισμός υποθέσεων εκ μέρους του οποίου δεν ευαρέστησε τους δράστες, υπογραμμίζει ότι οι δικαστές και οι εισαγγελείς ασκούν και θα εξακολουθήσουν ασκούν με σθένος, υπευθυνότητα και αντικειμενικότητα τα καθήκοντά τους, όποιες δε προερχόμενες από το χώρο της ανομίας προσπάθειες εκφοβισμού τους θα μείνουν χωρίς αποτέλεσμα.

Καλεί, τέλος, την Εκτελεστική και Νομοθετική Εξουσία να κατανοήσουν ότι το λειτούργημα του δικαστή και του εισαγγελέα, ενέχει ιδιαίτερη επικινδυνότητα και ότι παρίσταται άμεση η ανάγκη λήψης όλων των αναγκαίων μέτρων δημιουργίας και διατήρησης συνθηκών ασφάλειας, εντός των οποίων θα εξασφαλίζεται αποτελεσματικά η απονομή της Δικαιοσύνης με ανεξαρτησία, σθένος και παρρησία, ακώλυτα απόδια πράξεις εγκληματικής βίας και κάθε είδους παρεμβάσεων.»
Newsroom ΔΟΛ