18 Ιουλίου 2013

Τι είπαν Παπούλιας-Τσίπρας-Γλέζος

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο συνόδευε ο Μανώλης Γλέζος. Σύμφωνα με τον Real Fm, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχήθηκε συγχαρητήρια στον Αλέξη Τσίπρα για την εκλογή του και τον ρώτησε αν πέρασαν τα βάσανα του συνεδρίου.


Ο κ. Τσίπρας του απάντησε ότι «τα βάσανα ποτέ δεν περνούν, έχουμε τη ζωή να μας τραβάει από το μανίκι». Παράλληλα έκανε λόγο για συμβολική επίσκεψη σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο, την ώρα που βρίσκεται στην Αθήνα ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να διεκδικήσει ένα ανεκπλήρωτο ιστορικό χρέος.

Ο Κάρολος Παπούλιας τους θύμισε ότι είναι ο πρώτος Υπ. Εξωτερικών που "το 1995, έθεσα με ρηματική διακοίνωση το θέμα για τις αποζημιώσεις και για το κατοχικό δάνειο" και εξέφρασε την ελπίδα ότι κάποια στιγμή θα υπάρξει πρόοδος για το συγκεκριμένο θέμα.

Ο Μανώλης Γλέζος ανέφερε ότι «στην κατοχή η Βέρμαχτ συνέλαβε ομήρους μην τυχόν συμβεί κάτι στη παρέλασή της. Σήμερα ήρθε ο Σόιμπλε στην Ελλάδα και οι Έλληνες είναι όμηροι» ενώ αναρωτήθηκε «ποιος έχει φτάσει τον ελληνικό λαό να είναι όμηρος της Γερμανίας».