08 Ιουλίου 2013

Η νέα ΕΡΤ θα εκπέμψει – μάλλον – την Τετάρτη, αλλά όχι από τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ

Παρότι παραμένει το αδιέξοδο στις συζητήσεις του υφυπουργού Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης Παντελή Καψή με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, είναι πιθανό την προσεχή Τετάρτη να αποσυρθεί το μαύρο από τις τηλεοπτικές συχνότητες.

Τα Νέα γράφουν ότι η εκπομπή του σήματος θα γίνει μέσω ψηφιακών συχνοτήτων της Digea, αρχικά το πρόγραμμα θα είναι απλό και θα μεταδίδονται ειδήσεις μέσω κρόουλ, ταινίες, σίριαλ και ντοκιμαντέρ αρχείου μέχρι να γίνουν προσλήψεις.

Να τονιστεί ότι ο μεταβατικός φορέας δεν θα εκπέμπει από τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ, ενώ ούτε το προσωπικό της ΕΡΤ θα συμμετέχει, Ητοι το τηλεοπτικό σήμα δεν θα εκπέμπεται από πομπούς της ΕΡΤ και το πρόγραμμα δεν θα βγαίνει από το ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής ή άλλο κτίριο της.

Να σημειωθεί τέλος, ότι ο ειδικός διαχειριστής που έχει ορίσει το υπουργείο Οικονομικών Γκίκας Μάναλης για την ΕΡΤ, έχει αναλάβει τη διαπραγμάτευση συμβάσεων με τρίτους για μετάδοση αθλητικών γεγονότων ώστε το Δημόσιο να μην έχει απώλεια εσόδων από τη μονομερή ρήξη συμβολαίων.