31 Ιουλίου 2013

Αντιδράσεις στη ΝΔ με τις παπαριές Στουρνάρα περί κόπωσης

Δυσφορία έχουν προκαλέσει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα περί… κόπωσης των βουλευτών της συμπολίτευσης η οποία ενδέχεται να απειλήσει την κυβερνητική συνοχή.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλησε να ηρεμήσει τα πνεύματα και συναντήθηκε με τους βουλευτές της ΝΔ που μετέχουν στο πρώτο θερινό τμήμα, ενόψει της αυριανής κρίσιμης ψηφοφορίας της τροπολογίας που δίνει την δυνατότητα στους υπουργούς να αναδιορθρώσουν το Δημόσιο με Προεδρικά Διατάγματα και όχι νομοσχέδια.

Σε κάθε περίπτωση τις δηλώσεις Στουρνάρα καταδίκασε ο γραμματέας της ΚΟ Θανάσης Μπούρας ο οποίος ανέφερε «οι βουλευτές της ΝΔ δεν είναι κουρασμένοι, είναι υπεύθυνοι και ετοιμοπόλεμοι».

Στο ίδιο κλίμα και η φράση του κ. Γιώργου Βλάχου που επισήμανε ότι «αυτό που απαιτούμε είναι σεβασμός και ενημέρωση» ενώ ο κ. Μάκης Βορίδης σημείωσε «πιστεύω ότι ήταν ακόμα μια «ώριμη» τοποθέτηση του υπουργού».

Στον κ. Στουρνάρα είχε απαντήσει νωρίτερα η εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, η οποία σε ραδιοφωνική της συνέντευξη (ΣΚΑΙ) σημείωσε πως «οι βουλευτές αξίζουν τα εύσημα για την προσπάθεια που κάνουν και έχουν σταθεί στο ύψος των περιστάσεων σε όλες τις ψηφοφορίες».

Η σκληρότερη απάντηση ήρθε, όμως, από την κοινοβουλευτική εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας, η οποία μιλώντας στον REAL FM δήλωσε: «Εμείς δεν έχουμε κουραστεί, είμαστε μια χαρά. Μου έκανε εντύπωση η δήλωση του κ. Στουρνάρα. Κουραζόμαστε μόνο όταν γίνονται σαχλαμάρες».

http://ysterografa.gr