Στην απόφαση, οριστική και αμετάκλητη, να μην ψηφίσει ξανά μέτρα που θα πλήττουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο μισθωτούς και συνταξιούχους, έχει καταλήξει ο Κ. Καραμανλής.
Σύμφωνα μάλιστα με αποκλειστικές πληροφορίες από κύκλους (Αντωναρος 'η Πακης;) που πρόσκεινται στον πρώην πρωθυπουργό, στην περίπτωση που η κυβέρνηση φέρει (ή αναγκαστεί να φέρει) προς ψήφιση νέο πακέτο, θα... παραιτηθεί από το βουλευτικό αξίωμα. Θέλοντας με αυτό το τρόπο όχι απλά να υπογραμμίσει τη διαφωνία του, αλλά παράλληλα να στείλει μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι η κοινωνία δεν αντέχει άλλο.
Συνομιλητές του επισημαίνουν ότι ο κ. Καραμανλής κατέληξε σ’ αυτή την απόφαση, αφ’ ενός διότι γνωρίζει πολύ καλά σε πόσο δυσχερή θέση έχουν περιέλθει στη συντριπτική πλειοψηφία τους οι πολίτες και αφ’ ετέρου διότι φοβάται ότι τα νέα μέτρα είναι περίπου… αναπόφευκτα! Στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες του εμφανίζεται ιδιαίτερα ανήσυχος για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, αλλά και στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, όπου η κατάσταση τείνει να γίνει ανεξέλεγκτη.
Ενδεικτικό ήταν το γεγονός ότι το τριήμερο της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου από το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού στη Βουλή πέρασε παραπάνω από τη… μισή Κοινοβουλευτική Ομάδα. Η κοσμοσυρροή δεν είχε προηγούμενο, κάτι που εξέπληξε ακόμη και τους στενούς συνεργάτες του. Σχεδόν όλοι οι βουλευτές του μετέφεραν την αγωνία τους για την πορεία της χώρας, καθώς «η πολιτική που έχουν επιβάλλει οι δανειστές δεν οδηγεί πουθενά», ενώ του επισήμαναν ότι «αναγκαζόμαστε να ψηφίσουμε μέτρα που δεν τα πιστεύουμε». Άλλοι βουλευτές του ανέφεραν ότι «η κοινωνία βράζει» και ότι «είναι θέμα χρόνου να εκραγεί», ενώ δυο-τρεις του είπαν εμμέσως ότι πρέπει να κάνει κάτι για να ηρεμήσουν τα πράγματα.
Αντικείμενο συζήτησης ήταν και το «θερμό επεισόδιο» που είχαν στην ολομέλεια Γ. Στουρνάρας και Π. Καμμένος με αφορμή τα στοιχεία που δίνει η ΕΛΣΤΑΤ, όπου ο πρώτος άφησε εκ νέου σαφέστατα να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση Καραμανλή έδινε ψεύτικα στοιχεία στις Βρυξέλλες. Στο στρατόπεδο των Καραμανλικών επικρατεί οργή για τον κ. Στουρνάρα και δεν είναι λίγοι εκείνοι οι βουλευτές που «τον περιμένουν στη στροφή».
Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρώην πρωθυπουργός έδειξε να συμμερίζεται σε μεγάλο βαθμό τις ανησυχίες των βουλευτών, αλλά απέφυγε να ασκήσει κριτική στη κυβερνητική πολιτική. Μεταξύ των βουλευτών που πήγαν στο γραφείο και συνομίλησαν μαζί του ήταν οι: Μ. Βορίδης (έμεινε παραπάνω από μία ώρα), Ευρ. Στυλιανίδης, Γ. Τραγάκης, Κ. Κουκοδήμος, Γ. Ορφανός, Ν. Κακλαμάνης, Γ. Βλάχος, Ι. Τζαμτζής, Γ. Πλακιωτάκης, Φ. Πατριανάκου, Π. Βογιατζής, Α. Κουτσούμπας, Τ. Νεράτζης, Ηλ. Βλαχογιάννης, Αν. Καραμανλή, Σπ. Ταλιαδούρος, Θ. Σολδάτος, Γ. Κωνσταντόπουλος, Γ. Καλαντζής, Θ. Μπούρας, Γ. Σκρέκας Κ. Κοντογεώργος κ.α. Αξίζει να σημειωθεί ότι η κοσμοσυρροή στο γραφείο του κ. Καραμανλή δεν πέρασε απαρατήρητη από τους επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου. Επιπλέον, δεν τους άρεσε καθόλου…
Παρόν