25 Ιουλίου 2013

Συναγερμός της αστυνομίας για παραπλανητικά μηνύματα στα κινητά

Τον κώδωνα του κινδύνου χτυπάει η αστυνομία για παραπλανητικά μηνύματα που αποστέλλονται σε χρήστες κινητών τηλεφώνων με δέλεαρ μεγάλο χρηματικό ποσό.
Το εν λόγω μήνυμα προτρέπει τον αποδέκτη να στείλει e-mail με τα προσωπικά του στοιχεία σε συγκεκριμένη ηλεκτρονική διεύθυνση, προκειμένου να εισπράξει το εξωπραγματικό ποσό των 1.500.000 λιρών, το οποίο υποτίθεται έχει κερδίσει σε διαγωνισμό με την ονομασία "The Millions Mobile Award".

Πιο συγκεκριμένα, το sms αναφέρει: "Your Mobile Number has Won£1,500,000.00 in the Millions Mobile Award . To claim Funds, Kindly Email us: EML 424756, Your Name &Number to: eurostakes@msn.com".

Ο χρήστης που θα πεισθεί και θα επικοινωνήσει με τους επιτήδειους, θα κληθεί να δώσει χρήματα για δήθεν προπληρωμή φόρων ή εξόδων εκταμίευσης του προαναφερόμενου ποσού.

Οι αρχές καλούν τους πολίτες να μην ανταποκρίνονται σε sms ή e-mail που αναφέρουν ότι κέρδισαν χρηματικά ποσά σε διαγωνισμό, στον οποίο ποτέ δεν δήλωσαν συμμετοχή, να μην προβαίνουν στην αποστολή προσωπικών ή τραπεζικών στοιχείων, να μην καταβάλουν κανένα χρηματικό ποσό και να καταγγέλλουν άμεσα τις περιπτώσεις αυτές.