20 Ιουλίου 2013

Στα χέρια της ΕΛ ΑΣ ο βασικός ύποπτος-Ποιοι και γιατί τοποθέτησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό που ισοπέδωσε το κέντρο της Λάρισας

Από τους άνδρες της ασφάλειας στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας ανακρίνεται ο άνδρας που προσήχθη λίγο μετά την ισχυρότατη έκρηξη που σημειώθηκε τα ξημερώματα στη Λάρισα μετατρέποντας την οδό Μανδηλαρά σε βομβαρδισμένο τοπίο.

Ο προσαχθείς θεωρείται από τις αρχές ως βασικός ύποπτος της βομβιστικής επίθεσης και αυτό που αναζητούν είναι εάν υπήρχαν συνεργοί που κατάφεραν να ξεφύγουν. Οι αστυνομικοί έφτασαν σε αυτό το συμπέρασμα καθώς αρχικά ο άνδρας δεν δικαιολογούσε την παρουσία του στο σημείο ενώ στη συνεχεία έπεφτε συνεχώς σε αντιφάσεις.

Από τις μέχρι τώρα πληροφορίες ο άνδρας φαίνεται ότι έχει δώσει στις Αρχές στοιχειά για την επίθεση και για ποιο σκοπό σημειώθηκε.

Εάν και δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση από τις Αρχές, αστυνομικές πήγες αναφέρουν ότι το τοπίο ξεκαθαρίζει και στόχος είναι η εισαγγελέας που χειρίστηκε υπόθεση ποινικού κρατουμένου που πριν μερικούς μήνες προσπάθησε να αποδράσει από σωφρονιστικό κατάστημα της Θεσσαλίας.

Οι δράστες χρησιμοποίησαν μασούρια ζελατοδυναμίτιδας, περίπου πέντε κιλών, τα οποία πυροδότησαν με φυτίλι. Ο άνδρας που θεωρείται ως βασικός ύποπτος της επίθεσης έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές.

Ποιοι και γιατί τοποθέτησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό που ισοπέδωσε το κέντρο της Λάρισας

Ερωτηματικά δημιουργεί η μεγάλης έκτασης έκρηξη τα ξημερώματα του Σαββάτου στην οδό Μανδηλαρά στο κέντρο της Λάρισας με την Αστυνομία να κάνει λόγο για μια ξεκάθαρη ενέργεια εκφοβισμού.

Οπως αναφέρουν στο iefimerida.gr κορυφαίες αστυνομικές πηγές, στόχος της βομβιστικής επίθεσης η οποία ισοπέδωσε κυριολεκτικά την περιοχή, ήταν μια εισαγγελέας η οποία είχε ασχοληθεί με την απόπειρα απόδρασης από τις φυλακές Τρικάλων με ελικόπτερο, του βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστού.

Οι αστυνομικές πηγές, αναφέρουν ότι κατά πάσα πιθανότητα εμπλέκεται στη βομβιστική επίθεση η συμμορία του βαρυποινίτη, η οποία ήθελε να στείλει ένα «μήνυμα» στην εισαγγελέα. «Δεν ήθελαν να σκοτώσουν, αλλά ήθελαν ξεκάθαρα να εκφοβίσουν» σημειώνουν οι αστυνομικές πηγές, καθώς η εισαγγελέας έλειπε σε άδεια. Από την έκρηξη προκλήθηκαν ζημιές σε δεκάδες σπίτια, καταστήματα και αυτοκίνητα, τα οποία βρίσκονταν σε απόσταση μέχρι και 80 μέτρων, δεν αναφέρθηκε ωστόσο τραυματισμός. Αν και εκλήθη η Πυροσβεστική, δεν χρειάστηκε να επέμβει, καθώς δεν υπήρξε φωτιά.

Ερωτηματικά επίσης προκαλεί η φερόμενη προσαγωγή ενός 39χρονου ο οποίος βρίσκονταν κοντά στο σημείο. Όταν ρωτήθηκε από τους αστυνομικούς για την παρουσία του εκεί απάντησε πως δεν θυμόταν. Σύμφωνα με το thessalianews, ο 39χρονος όταν τον πλησίασαν οι αστυνομικοί πέταξε το κινητό του στο έδαφος με δύναμη και το διέλυσε ποδοπατώντας το. Εκτιμώντας το γεγονός αυτό, η Αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο της πιθανής εμπλοκής του.