30 Ιουλίου 2013

Δείτε ποιοι μας αποχαιρετούν από το Δημόσιο τον Σεπτέμβριο!!!

Κύβος ερρίφθη …. 9.820 υπάλληλοι θα τεθούν σε διαθεσιμότητα μέχρι τις 19 Σεπτεμβρίου!!!! Η λίστα με το πόσοι και από ποια υπουργεία θα φύγουν είναι ήδη έτοιμη και μπορείτε να την δείτε στη συνέχεια, ενώ μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης όλα τα υπουργεία θα πρέπει να έχουν στείλει στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναλυτικές καταστάσεις με τις θέσεις και τον αριθμό των υπαλλήλων που μπαίνουν σε διαθεσιμότητα, ώστε να προχωρήσει άμεσα και η σύνταξη των προεδρικών διαταγμάτων με τα οποία θα ορίζονται και οι θέσεις που καταργούνται. Μέχρι τις 23 Αυγούστου θα έχει καθοριστεί ο ακριβής αριθμός των θέσεων που καταργούνται.  
Σημειώνεται ότι έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα με την ψήφιση του πολυνόμου του υπουργείου Οικονομικών 4.260 υπάλληλοι και απομένουν ακόμη 8.296 που πρέπει να τεθούν σε καθεστώς κινητικότητας μέχρι τον Σεπτέμβριο. Η κυβέρνηση ωστόσο έθεσε ως στόχο να τεθούν σε διαθεσιμότητα 9.820 υπάλληλοι, δηλαδή 1524 περισσότεροι από όσους προβλέπει η μνημονιακή δέσμευση, προκειμένου ν’ αντιμετωπιστούν τυχόν εμπόδια, δυσλειτουργίες και καθυστερήσεις!!!!!!

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μιλώντας στο Πρωινό ΑΝΤ1 επανέλαβε ότι η κυβέρνηση έχει αναλάβει την υποχρέωση απομάκρυνσης 15.000 δημοσίων υπαλλήλων έως τα τέλη του 2014, ξεκαθάρισε πως υπάρχει καλή συνεργασία με όλα τα υπουργεία, ενώ παράλληλα διεμήνυσε πως όσοι υπάλληλοι έχουν μπει στο Δημόσιο με αξιοκρατικές διαδικασίες και προσόντα δεν έχουν να φοβούνται τίποτα!!!

Πόσοι είναι τελικά οι δημόσιοι υπάλληλοι;;;

Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης εγκαινίασε χθες τον νέο διαδικτυακό τόπο της κυβέρνησης (http://apografi. yap.gov.gr), όπου καταγράφεται αναλυτικά ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι εργάζονται είτε ως μόνιμοι είτε ως συμβασιούχοι, καθώς και ο αριθμός των υπαλλήλων που βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας, κινητικότητας, πειθαρχικής δίωξης, ή έχει αποχωρήσει, ανά μήνα. Σήμερα το Ελληνικό Δημόσιο διαθέτει 614.053 υπαλλήλους, περισσότεροι από τους οποίους είναι εκπαιδευτικοί!!!! 

star.gr