23 Ιουλίου 2013

Bloomberg: Η Κομισιόν αναβάλει τη δόση – δεν έχουν υλοποιηθεί προαπαιτούμενα

Τη μετάθεση της απόφασης για αποδέσμευση της πρώτης υποδόσης διάσωσης προς την Ελλάδα, αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου Bloomberg, το οποίο επικαλείται ως πηγή επιστολή που απέστειλε ο υφυπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Στίφεν Κάμπετερ, προς την αρμόδια επιτροπή της κάτω Βουλής Μπούντενσταγκ.

Υπενθυμίζεται πως η απόφαση για τυχόν εκταμίευση της υποδόσης αναμενόταν να ληφθεί αύριο, Τετάρτη, στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης της ομάδας εργασίας Euro-Working Group, η οποία προετοιμάζει τις συνεδριάσεις του Eurogroup.

Σύμφωνα με την επιστολή του κ. Κάμπετερ, αιτία για την απόφαση της Κομισόν αποτελεί η μη υλοποίηση πέντε εκ των 22 προαπαιτούμενων δράσεων που είχε αναλάβει η Ελλάδα, δίχως να αποσαφηνίζεται τι προβλέπουν οι εν λόγω δράσεις.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μας ενημέρωσε σήμερα [Τρίτη] πως η αξιολόγηση και εφαρμογή των πέντε προαπαιτούμενων δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί [...] Οι εργασίες συνεχίζονται», αναφέρει ο γερμανός υφυπουργός στην επιστολή του, σύμφωνα με το Bloomberg.

Υπό αυτό το πρίσμα, η απόφαση της γεμανικής Βουλής για εκταμίευση της βοήθειας προς την Ελλάδα μετατίθεται για τις 29 Ιουλίου, συμπληρώνει ο κ. Κάμπετερ.

Νωρίτερα, οι αποκαλύψεις αυτές αποδίδονταν σε δηλώσεις του υπουργού Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

skai.gr