09 Ιουλίου 2013

Στον αέρα το deal του ΟΠΑΠ... αν ακυρωθει η πωληση να το κλεισουμε το μαγαζι

Από μια κλωστή, κυριολεκτικά, κρέμεται πλέον το deal του ΟΠΑΠ. Η μάχη με τα εξώδικα που ξεκίνησε στο τέλος της περασμένης εβδομάδας, το πιθανότερο είναι ότι θα οδηγήσει σε ...αδιέξοδα.

Η πλευρά της κοινοπραξίας Emma Delta, η οποία κέρδισε το σχετικό διαγωνισμό για την πώληση του Οργανισμού, δεν δέχεται τους όρους που τη δεσμεύουν με τους παρόχους της θυγατρικής του ΟΠΑΠ, Κρατικά Λαχεία. Και φρόντισε να το καταστήσει σαφές και δια εξώδικου, στον πωλητή, δηλαδή στο ΤΑΙΠΕΔ.

Μόνο που το Ταμείο, με τη σειρά του, απαντάει στην Emma Delta τονίζοντας ότι οι όροι αυτοί ήταν γνωστοί κατά το χρόνο πραγματοποίησης του διαγωνισμού και συνεπώς όφειλε να τους γνωρίζει.

Η κοινοπραξία ωστόσο εμμένει στη θέση της και εμμέσως πλην σαφώς απειλεί με αποχώρηση απ τον ΟΠΑΠ. Κάτι τέτοιο, όμως θα συνεπαγόταν με κανονική καταστροφή για την κυβέρνηση και το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεών της, αφού θα ήταν το δεύτερο ηχηρό χαστούκι, μετά το ναυάγιο πώλησης της ΔΕΠΑ.

Μόλις τώρα γίνεται γνωστό ότι η τελευταία θα πωληθεί στο α' εξάμηνο του 2014, αλλά κανείς πλέον δεν μπορεί να εγγυηθεί για τίποτα στην Ελλάδα, ως προς τις αποκρατικοποιήσεις.

Πηγή:Voria