06 Ιουλίου 2013

Εξώδικο "φωτιά" της Emma Delta προς το ΤΑΙΠΕΔ για τα Λαχεία

Του Νίκου Χρυσικόπουλου

Εξώδικο το οποίο κοινοποιήθηκε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, στη διοίκηση και τα μέλη του ΟΠΑΠ αλλά και στους δύο παρατηρητές έχει τοποθετήσει η Τρόϊκά στο ΤΑΙΠΕΔ, απέστειλε το επενδυτικό σχήμα Emma Delta, πλειοδότης στο διαγωνισμό για την παραχώρηση του 33% του ΟΠΑΠ, στη διοίκηση του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων.

Στο εξωδικό η Emma Delta, σε συνέχεια των προηγούμενων εξώδικων δηλώσεων – απαντήσεων, βάλλει ευθέως κατά του ΤΑΙΠΕΔ λέγοντας ότι η η συμπεριφορά και οι ενέργειες που επιδιώκει το Ταμείο να επιβάλλει στον ΟΠΑΠ δεν είναι μόνον επιζήμιες για τα συμφέροντα του Οργανσιμού αλλά επιπρόσθετα προσκρούουν στους όρους των διακυρήξεων για την παραχώρηση της άδειας για τα Λαχεία.

Σε εξαιρετικά υψηλούς τόνους, η Emma Delta αναφέρει μεταξύ άλλων απευθυνόμενο στα μέλη του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ ότι «σας καθιστούμε προσωπικά υπεύθυνους, για την θετική και αποθετική ζημία την οποία θα υποστούμε τόσο εμείς όσο και η ΟΠΑΠ ΑΕ... από τις αντισυμβατικές, παράνομες, αυθαίρετες και υπαίτιες ενέργειες σας».

Στο εξώδικο σημειώνεται ακόμη ότι από πλευράς ΤΑΙΠΕΔ υπήρξε απαίτηση προς την διοίκηση του ΟΠΑΠ να δεσμευτεί ότι στις αμέσως επόμενες 10-12 μέρες θα συμφωνήσει και θα υπογράψει τις συμφωνίες προμήθειας, πριν να υπογραφεί η σύμβαση παραχώρησης των λαχείων.

Η Εmma Delta, αναφέρει ότι αυτή η «ακατανόητη και αυθαίρετη» ενέργεια του ΤΑΙΠΕΔ δημιουργεί σοβαρότατα ζητήματα καθώς αφενός απειλεί να βλάψει τα νόμιμα συμφέροντα και την οικονομική αξία της ΟΠΑΠ ΑΕ, κι αφετέρου συνιστά βαρύτατη παραβίαση των υποχρεώσεων του ΤΑΙΠΕΔ, ως πωλητή του 33% της ΟΠΑΠ ΑΕ, έναντι της Emma Delta, αφού με την «παράνομη και αυθαίρετη» αυτή απαίτηση, «επιδιώκεται η ανατροπή των δεδομένων με τα οποία υποβάλαμε την προσφορά μας».

Πηγή:www.capital.gr