01 Ιουλίου 2013

O Αδωνις ακύρωσε πανηγυρικά τη λαθρολαγνα Σκοπούλη-Δειτε τι αποφασισε για τους λαθρο

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μέσα σε μία εβδομάδα έκανε πράξη όσα είπε όταν ορκίστηκε, ότι τα λόγια θα είναι λίγα και οι πράξεις πολλές. Ο υπουργός Υγείας με την απόφασή του να επαναφέρει τη διάταξη του Ανδρέα Λοβέρδου την οποία είχε καταργήσει παράνομα η Φωτεινή Σκοπούλη ουσιαστικά σήκωσε ξανά ένα τείχος προστασίας στη δημόσια υγεία το οποία είχε φροντίσει να γκρεμίσει η υφυπουργός της ΔΗΜΑΡ.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ μάλιστα είχε προειδοποιήσει με επιστολή του για τις επιπτώσεις που μπορεί να είχε η κίνηση της Σκοπούλη τονίζοντας οτι με την κατάργηση της διάταξης είχε αναιρεθεί η δυνατότητα καθορισμού ομάδων υψηλού κινδύνου όπως οι μετανάστες που είναι φορείς κάποιας ασθένειας οι εκδιδόμενες γυναίκες, οι τοξικομανείς. Η δυνατότητα αυτή θα βοηθούσε πολύ στην εκτίμηση κινδύνου διασποράς αυτών των νοσημάτων στους ευαίσθητους αυτούς πληθυσμούς και θα βοηθούσε στην παρέμβαση με προληπτικά μέτρα αλλά και στην καλύτερη προάσπιση της υγείας τους με έγκαιρη θεραπευτική παρέμβαση.

Εκτός όμως από αυτό η κατάργηση της διάταξης αναιρούσε την υποχρέωση Υγειονομικής εξέτασης καθώς και επί ενδείξεων απομόνωσης, περιορισμού-καραντίνας, νοσηλείας και θεραπευτικής αγωγής προσώπων που προέρχονται από περιοχές ενδημικές για λοιμώδη νοσήματα απειλητικά για την Δημόσια Υγεία κατά την είσοδο τους στην χώρα.

Όπως εύκολα μπορεί να καταλάβει κανείς με μία υπογραφή του νέου υποργού επανήλθαν πράγματα τα οποία είναι αυτονόητα και απαραίτητα.

Δεν άργησε βεβαια να έρθει και η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ μέσα από τα κομματικά φερέφωνά του και συγκεκριμένα την ιστοσελίδα left.gr στην οποία κατηγορούν τον υπουργό Υγείας για την επαναφορά της συγκεκριμένης διάταξης με μία μακροσκελή μάλιστα ανάρτηση.

Αν ο Άδωνις με δράση μόλις μίας εβδομάδας κατάφερε να προκαλέσει την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ τότε σημαίνει οτι πηγαίνει πάρα πολύ καλά και ήδη έραψε το πρώτο παράσημο στο υπουργικό του κοστούμι.

parapolitika.gr