24 Ιουλίου 2013

Παραδέχθηκε ότι έστελνε πορνογραφικά sms σε 22χρονη, για δεύτερη φορά, μα οι Νεοϋρκέζοι τον θέλουν για δήμαρχο

Δημοσίως, παρουσία και της γυναίκας του, ο υποψήφιος δήμαρχος της Νέας Υόρκης Άντονι Γουάινερ παραδέχθηκε ότι έστειλε μηνύματα και εικόνες πορνογραφικού περιεχομένου σε μια 22χρονη, δύο χρόνια μετά το παρεμφερές σκάνδαλο που τον υποχρέωσε να παραιτηθεί από το Κογκρέσο.

Ο 48χρονος Γουάινερ παραχώρησε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, για να ομολογήσει ότι με το ψευδώνυμο «Κίνδυνος Κάρλος» έστελνε φωτογραφίες και μηνύματα σε μια νεαρή γυναίκα και να πει ότι δεν σκοπεύει να εγκαταλείψει την κούρσα για τη θέση του δημάρχου της Νέας Υόρκης. Το παράδοξο για τους πουριτανούς Αμερικανούς είναι ότι ο Αντονι Γουάινερ παραμένει στην κορυφή της κούρσας προς τη δημαρχία της Νέας Υόρκης.

Το 2011 ο τότε γερουσιαστής βρέθηκε στο επίκεντρο σκανδάλου όταν είπε ότι χάκερ μπήκαν στον λογαριασμό του στο Twitter και διέρρευσαν προσωπικές φωτογραφίες του. Στη συνέχεια όμως παραδέχθηκε ότι ο ίδιος έστελνε άσεμνες φωτογραφίες σε νεαρές γυναίκες.

Η σύζυγός του Ούμα, πρώην συνεργάτης της Χίλαρι Κλίντον, προσπάθησε να δικαιολογήσει την κατάσταση λέγοντας ότι ο «Άντονι έχει κάνει τρομερά λάθη πριν από την παραίτησή του από το Κογκρέσο αλλά και μετά» και συμπλήρωσε: «Τον αγαπώ, τον συγχώρησα, πιστεύω σ 'αυτόν, και όπως πάντα λέγαμε, θα προχωρήσουμε σε κάτι άλλο».