16 Ιουλίου 2013

Sueddeutsche Zeitung: «Θηριοδαμαστής τραπεζών» ο Σαμαράς


«Έχει αυτή τη στιγμή μία από τις πιο δύσκολες θέσεις στον κόσμο», σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα

«Θηριοδαμαστής τραπεζών» είναι ο τίτλος που απονέμει στον πρωθυπουργό, κ. Αντώνη Σαμαρά η γερμανική «Sueddeutsche Zeitung», αναφερόμενη στην χθεσινή συνάντησή του με τους τραπεζίτες.

Με άρθρο στη στήλη της «Προσωπικά Στοιχεία», η γερμανική εφημερίδα αναφέρεται στο καθήκον του κ. Σαμαρά, ο οποίος, όπως σημειώνεται, πρέπει κινήσει τις τράπεζες, να κάνουν επιτέλους αυτό που θα έπρεπε να είναι η αποστολή τους, να παρέχουν στις επιχειρήσεις της Ελλάδας κεφάλαιο. «Μόνο έτσι μπορεί η οικονομία της Ελλάδας να πάρει μπρος», εκτιμάται.

«Ο Αντώνης Σαμαράς, ο διαχειριστής της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης στην Ελλάδα, έχει αυτή τη στιγμή μία από τις πιο δύσκολες θέσεις στον κόσμο», σημειώνει, μάλιστα, η εφημερίδα.

Μετά το τέλος της συνάντησης με τους τραπεζίτες, ο υπουργός Οικονομικών, κ. Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε ότι κεντρικό θέμα υπήρξε η παροχή ρευστότητας από τις τράπεζες. «Αυτό δεν ακούγεται πραγματικά καλό», τονίζει η εφημερίδα και εξηγεί ότι η κατάσταση είναι περίπλοκη, καθώς ναι μεν οι τράπεζες διαθέτουν αρκετό κεφάλαιο, αλλά δεν προτίθενται να το δώσουν.

«Ειδικά, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις το καταγγέλλουν. Θα πρέπει εδώ ο κ. Σαμαράς μάλλον να κάνει περισσότερα», καταλήγει η γερμανική εφημερίδα.

protothema.gr