07 Αυγούστου 2013

Ενίσχυση 6 νοσοκομείων εντός Αττικής

Έξι πλήρη και ενισχυμένα νοσοκομεία στην Αθήνα δημιουργεί ο νέος χάρτης των νοσοκομείων που παρουσίασε χθες το υπουργείο Υγείας, ενώ συμπληρωματικά στο έργο των μονάδων αυτών θα λειτουργούν και μικρότερα νοσοκομεία, ως κέντρα Υγείας αστικού τύπου.
Ειδικότερα, εκ των νοσοκομείων που ενισχύονται...
ο "Ευαγγελισμός" ενισχύεται με 7 νέα τμήματα από την πολυκλινική Αθηνών, μεταξύ των οποίων παθολογικόμ καρδιολογικό, χειρουργικό, γυναικολογικό, ενώ παράλληλα συγχωνεύονται στο νοσοκομείο άλλα 3 τμήματα.


Αντίστοιχα, στο "Κωνσταντοπούλειο" της Νέας Ιωνίας που αντιμετώπιζε κτιριακό πρόβλημα, παραχωρείται ένα εκ των δύο κτιρίων του νοσοκομείου Πατησίων, προκειμένου να στεγάσει νέα εξωτερικά ιατρεία.

Επιπλέον, σε καθεστώς πλήρους εφημερίας με μεταφορά κυρίως προσωπικού από το νοσοκομείο Πατησίων μπαίνουν τα νοσοκομεία "Άγιοι Ανάργυροι" στη Νέα Κηφισιά και η "Παμμακάριστος" στα Κάτω Πατήσια.

Το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας ενισχύεται με 2 χειρουργικές μονάδες, 5 κλινικές και 3 τμήματα, ενώ σύμπλεγμα 3 νοσοκομείων δημιουργείται μεταξύ των νοσοκομείων Σισμανόγλειο, Αμαλία Φλέμινγκ και Παίδων Πεντέλης όπου κεντρικό ρόλο θα έχει το πρώτο. Το "Σισμανόγλειο" μπαίνει σε πλήρη εφημερία, ενώ πρόκειται να λειτουργήσουν όλες οι κλίνες και τα χειρουργεία του.

Στη Θεσσαλονίκη αναβαθμίζονται με επιπλέον προσωπικό τα νοσοκομεία Ιπποκράτειο, Παπανικολάου και ΑΧΕΠΑ.

Οι αλλαγές στοχεύουν, σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη, στην καλύτερη παροχή υπηρεσιών Υγείας στους πολίτες, ενώ παράλληλα θα υπάρξει και εξοικονόμηση πόρων. "Θα πάμε μέσω της κινητικότητας πάρα πολλούς νοσηλευτές σε νοσοκομεία - "κορμούς". Αυτό θα μας ανοίξει και πάρα πολλά κρεβάτια εντατικής θεραπείας μέσω της κινητικότητας. Αλλά, πλην αυτού, μέχρι τις 15 Αυγούστου και μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ, διορίζουμε νοσηλευτές σε όλες τις μονάδες εντατικής θεραπείας ώστε να ανοίξουμε κραβάτια από τις 16 Αυγούστου και μετά", σημειώνει ο υπουργός μιλώντας στον ρ/σ "Αθήνα 9,84".

Παράλληλα, αλλάζουν χρήση τα νοσοκομεία που εμφάνιζαν μειωμένη πληρότητα, από τα οποία γίνεται η μεταφορά προσωπικού με στόχο να λειτουργήσουν κυρίως ως εξωτερικά ιατρεία και να καλύψουν κενά που υπήρχαν στα δημόσια νοσοκομεία.